Poliţist de la Secţia 13 din Capitală prins cu şpagă, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist de la Secţia 13 din Capitală, care a fost prins primind 1.000 de euro pentru intervenţii la funcţionari din Poliţia Română în favoarea unui arestat şi care ar fi ajutat un urmărit internaţional, a fost trimis în judecată, anunţă DNA.

Iulian Voicu, subcomisar în cadrul Secţiei 19 Poliţie, la data faptelor, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă şi favorizarea făptuitorului, informează news.ro.

În rechizitoriul transmis instanţei, procurorii DNA notează că, în perioada 6 - 16 februarie, Iulian Voicu, a pretins şi a primit de la o persoană (martor denunţător) suma de 600 de euro, în schimbul căreia i-a acordat ajutor fratelui acesteia din urmă, în scopul împiedicării executării unei pedepse cu închisoarea.

Concret, notează anchetatorii, ofiţerul de poliţie a anunţat-o pe martoră că fratele ei este urmărit general şi internaţional, atenţionând-o totodată ca acesta să nu revină în ţară, întrucât va fi reţinut şi predat organelor de poliţie.

De asemenea, mai arată procurorii DNA, Voicu a sfătuit-o pe martoră să nu comunice prin telefon cu fratele ei decât într-o manieră codificată, întrucât discuţiile telefonice sunt interceptate şi există posibilitatea localizării acestuia.

În perioada 6 - 23 februarie Voicu le-a promis şi altor persoane (martori denunţători) că va determina funcţionari publici din cadrul Poliţiei Române să aprobe transferul unui deţinut dintr-un centru de reţinere şi arestare preventivă la un alt centru, ambele aflate pe raza Poliţiei Capitalei.

În acest scop, arată anchetatorii, în 23 februarie, poliţistul a pretins pentru sine şi funcţionarii faţă de care a afirmat că are influenţă suma de 3.000 de euro, din care a primit efectiv 1.000 de euro, când a fost prins în flagrant.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite