Ploaia a îngheţat transporturile: curse aeriene amânate sau anulate, Autostrada Soarelui închisă, trenuri întârziate, pene de curent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
masina inghetata

Mai multe zboruri au fost amânate duminică pe Aeroportul Henri Coandă din cauza vremii nefavorabile. De mai bine de două ore, în Capitală plouă cu gheaţă. Peste 1.500 de pasageri sunt afectaţi de această situaţie, spun reprezentanţii aeroportului. Ploaia îngheţată a dus la blocarea liniei de tramvaie 41 a RATB şi la închiderea unui segment din Autostrada Soarelui.

UPDATE 20:00 CNAIR a redeschis circulaţia pe ultimul drum naţional închis din cauza poleiului

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat duminică că a redeschis circulaţia pe ultimul drum naţional închis din cauza poleiului, DN 21A, între Bărăganul şi Ţăndărei, transmite News.ro

„Azi, 18.03.2018, începând cu ora 19:00, s-a deschis circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 21A, între localităţile Bărăganul (judeţul Brăila) şi Ţăndărei (judeţul Ialomiţa). Circulaţia pe acest sector de drum a fost închisă în cursul zilei din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile”, se arată în comunicat.

CNAIR anunţase anterior că a închis circulaţia pe patru drumuri naţionale, din cauza fenomenului meteorologic de ploaie îngheţată.

”Menţionăm că la această ora mai este închisă circulaţia pe A2, între Bucureşti şi Feteşti. De asemenea, pe DN 24, între Poieni şi Iaşi, a fost instituită restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone”, se arată în comunicat.

UPDATE 19:45 Decolările de pe aeroportul Henri Coandă au fost reluate

UPDATE 19:30 Aeroportul din Iaşi, blocat din cauza condiţiilor meteo. Două curse au fost anulate, iar altele au întârzieri.

UPDATE 18:45 Circulaţia rutieră rămâne închisă pe Autostrada Soarelui, între Bucureşti şi Feteşti, pe ambele sensuri de mers, precum şi pe DN 21A, între Bărăganu - Ţăndărei, din cauza poleiului, a anunţat, duminică seară, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit de News.ro.

Începând cu ora 18.00 s-a deschis circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN 2B, între Buzău şi Şendreni (km 3+800 – km 125+571), DN 22B, între Brăila şi Galaţi (km 2+200 – km 11+645) şi DN 21, între Brăila şi Slobozia (km 1+000 – km 87+850).

UPDATE 18:40 Probleme în alimentarea cu energie electrică. 419 gospodării din judeţul Prahova au rămas fără curent electric din cauza ploii îngheţate care s-a depus pe firele electrice.

UPDATE 18.25 Două judeţe, Ialomiţa şi Călăraşi, rămân sub cod portocaliu de polei până la ora 19.00, în timp ce judeţele Constanţa şi Tulcea se află sub avertizare cod portocaliu până la ora 20.30. Şi judeţul Sălaj se află sub avertizare cod galben până la ora 19.00, în timp ce avertizarea pentru Capitală şi pentru opt judeţe a fost ridicată.

UPDATE 17:45 Meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de polei şi pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, până la ora 20.30, astfel că la această oră douăsprezece judeţe se află sub incidenţa acestei atenţionări. De asemenea, judeţul Satu Mare se află sub cod galben de polei.

UPDATE 16:40 CNAIR a anunţat că, începând cu ora 16:00, se închide circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Bucureşti – Feteşti (km 9 – km 143) pe ambele sensuri din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontană a poleiului.

Totodată, începând cu ora 15.00, circulaţia a fost închisă pe Drumul Naţional 21 (DN 21) Brăila – Drajna (km 1 – km 105), DN 21 A Bărăganu (judeţul Constanţa) – Ţăndărei (judeţul Ialomiţa) (km 0 – km 23), DN 22B Brăila – Galaţi (km 2 – km 11) şi DN 2B Vizireni (judeţul Buzău) – Şendreni (judeţul Galaţi) (km 30 – km 125).

UPDATE 16.00 Mai multe trenuri înregistrează duminică după-amiază întârzieri în Gara de Nord din Capitală, unele şi de câteva ore, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul companiei de stat CFR Călători, transmite News.ro.

Astfel, trenul InterRegio (IR) 347, care vine de la Viena, înregistra o întârziere de 400 de minute la ora 15.25.

Totodată, trenul IR 473, care soseşte din Budapesta, înregistra o întârziere de 325 de minute la ora 15.25.

UPDATE 15:00 Circulaţia tramvaielor liniei RATB 41 a fost reluată la ora 14.30, potrivit contului de Twitter al regiei de transport în comun din Capitală.

Din cauza depunerii de gheaţă pe firele de alimentare cu electricitate a tramvaielor şi troleelor, este posibilă apariţia altor incidente şi blocaje în trafic.

UPDATE 14:30 Meteorologii au emis un cod portocaliu de polei, valabil în intervalul orar 14.30 -18.00, pentru municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Buzău, Călăraşi şi Brăila.

***

Zborurile de pe Aeroportul Otopeni sunt afectate nu doar la plecări, ci şi la sosiri, se arată pe site-ul Aeroportului Internaţional Bucureşti.

Două curse Wizz Air, care trebuiau să decoleze spre Londra (la ora 11.30) şi Bari (la ora 12.20), au fost anulate.

Au fost amânate o cursă Tarom, care trebuia să decoleze spre Iaşi la ora 10.20, o cursă Aeroflot, care trebuia să decoleze spre Moscova la ora 12.30, o cursă Ryanair, care ar fi trebuit să decoleze spre Timişoara la ora 12.30, o cursă Blue Air, care ar fi trebuit să decoleze spre Oradea la 12.30.

Totodată, au mai fost amânate şi o cursă Lufthansa, care ar fi trebuit să decoleze spre Munchen la 13.00, o cursă KLM, care ar fi trebuit să plece spre Amsterdam la ora 13.50, o cursă Air France, care trebuia să decoleze spre Paris la ora 14.50, o cursă LOT, care trebuia să plece spre Varşovia la ora 14.55.

Puteţi accesa AICI lista zborurilor întârziate. 

„În prezent, nu se decolează. S-a dat cu material degivrant, suprafaţa de mişcare a aeroportului şi căile de acces sunt funcţionale. Nu se ştie cât va dura această situaţie”, arată reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Deciziile referitoare la decolare aparţin piloţilor.

Şi circulaţia tramvaielor din Capitală e afectată

Circulaţia rutieră în Capitală şi mai multe judeţe din ţară se desfăşoară duminică cu dificultate din cauza ploii îngheţate.

Potrivit atenţionărilor meteorologice de vreme severă, în perioada 18-22 martie în întreaga ţară vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Şi circulaţia tramvaielor este îngreunată. Pe linia tramvaiului 41, în zona Crângaşi, firele de tensiune sunt acoperite cu gheaţă. Potrivit RATB, a fost introdusă linia navetă de autobuze 641, de la capăt de linie Piaţa Presei, pentru a prelua călătorii de pe întreg traseul liniei de tramvaie 41. 

Circulaţia rutieră, închisă pe A2

De asemenea, circulaţia rutieră a fost închisă, duminică, pe Autostrada A2, între Fundulea şi Drajna, din cauza fenomenului de ploaie îngheţată, transmite news.ro. Duminică după-amiază, fenomenul "freezing rain" se înregistrează şi în Capitală, precum şi în mai multe judeţe.

Conform Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), începând cu ora 13:15 se închide circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Fundulea şi Drajna (km 36+000 – km 105+000), pe ambele sensuri din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată, care generează apariţia spontană a poleiului şi afectează puternic siguranţa circulaţiei rutiere.

Şoferii au la dispoziţie ruta ocolitoare Fundulea - DN 3 - Lehliu - DN 3A - Drajna.

Imagine indisponibilă

Meteorologii au prelungit codul galben de vreme rea: ninsori, polei şi frig cumplit până marţi seară

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a actualizat avertizarea de cod galben de vreme rea pentru toată ţara. De luni dimineaţă, de la ora 06.00 şi până marţi, 20 martie, ora 23.00, se anunţă lapoviţă, ninsori, polei şi vreme deosebit de rece.

„Temporar vor fi precipitaţii, mai ales sub formă lapoviţă şi ninsoare, în extindere treptată dinspre sud-vest. În jumătatea de sud a ţării şi la munte acestea vor fi în general moderate cantitativ.

Se va semnala polei sau gheţus, în special în sudul teritoriului, iar vântul va avea unele intensificări. Vremea se va menţine deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice“, a precizat ANM.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite