PICCJ: Ancheta în cazul dezinfectanţilor va continua chiar dacă se confirmă decesul lui Dan Condrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Condrea a fost audiat de procurori cu câteva zile înainte de a muri FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Dan Condrea a fost audiat de procurori cu câteva zile înainte de a muri FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Procurorii secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arată că ancheta în dosarul dezinfectanţilor folosiţi în spitale îşi va urma cursul chiar dacă se va confirma decesul lui Dan Condrea, fiind şi alte persoane susceptibile de a fi urmărite penal.

Anchetatorii Secţiei de Urmărire Penala şi Criminalistica din cadrul Parchetului ICCJ anunţă că decesul patronului Hexi Pharma nu va împiedica continuarea anchetei în cazul dezinfectanţilor folosiţi în spitale. Procurorii spun ca dosarul îşi va urma cursul firesc, se vor administra probe şi vor fi audiate persoane ce au legătură cu cauza. Totodată se vor dispune măsurile legale ce se impun în urma acestor proceduri.

Anchetatorii mai arată că, la acest moment, aşteaptă relaţiile judiciare de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov privind recunoaşterea victimei dar şi acte privind împrejurările producerii evenimentului rutier.

Sursele citate mai arată ca Dan Condrea nu era singura persoana susceptibila de a fi trasă la răspundere penală în acest caz astfel şi ca procedurile îşi urmează cursul în sensul administrării unui probatoriu cât mai complet pentru aflarea adevărului în dosar.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cercetările de la faţa locului nu au putut indica un factor determinant al producerii evenimentului rutier. Un singur vehicul a fost implicat în incident, respectiv autoturismul lui Dan Condrea. Drumul era drept, iar în zonă nu au fost identificate urme de frânare. Surse din cadrul anchetei au declarat pentru News.ro că una dintre ipotezele luate în calcul în investigaţii cea a unei sinucideri.

Din ce s-a putut observa la locul evenimentului rutier, impactul a fost deosebit de violent, iar motorul maşinii a fost proiectat la câţiva metri de locul impactului. În momentul în care au sosit echipajele de intervenţie trupul şoferului se afla în afara caroseriei astfel încât nu a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare.

Incidentul rutier a fost anunţat la 112 cu câteva minute înainte de ora 19.00 pe un drum judeţean din Ilfov, între Buftea şi Corbeanca. O ambulanţă a sosit la locul indicat însă nu a putut decât să constate decesul celui care se afla la volan. Doctorul Alice Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a declarat că în autoturism se afla o singură persoană.

"Echipajul de ambulanţă cu medic a ajuns în scurt timp la faţa locului a găsit o maşină împrăştiată efectiv, o maşină făcută bucăţi, cu motorul într-o parte, în cealaltă parte şasiul. Pacientul se afla în afara caroseriei şi avea leziuni incompatibile cu viaţa. Deşi la locul accidentului au ajuns două echipaje în timp scurt, un echipaj de tip B şi un echipaj de tip C, nu s-a mai putut face nimic pentru ocupantul autoturismului", a declarat doctorul Alis Grasu pentru News.ro.

Persoana găsită în maşină era desfigurată, potrivit unor surse apropiate echipajelor de intervenţie. În autoturism s-au descoperit actele lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, firma implicată în scandalul biocidelor folosite în spitale.

Alexandru Dan Condrea controla sau era acţionar în România la cel puţin şase firme, majoritatea din domeniul serviciilor medicale. Afacerile cumulate ale companiilor sale au depăşit 30 milioane de lei în 2014.

Hexi Pharma, bijuteria coroanei din portofoliul controlat de Condrea, a fost înfiinţată în 1994 şi are ca domeniu de activitate fabricarea preparatelor farmaceutice. Condrea era asociat cu 93,7% din acţiuni. Compania a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri de 18,9 milioane de lei şi un profit net de 1,8 milioane de lei, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor. Valoarea datoriilor companiei depăşeşte însă rulajul – 20,7 milioane de lei. Hexi Pharma are 45 de angajaţi.

Medical Cleaning, firmă specializată pe activităţi de curăţenie, a avut în 2014, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, o cifră de afaceri de 7,4 milioane lei, un profit net de 0,7 milioane lei şi un număr de 247 de angajaţi.

Signum Service, care activează în domeniul arhivării de date, a avut în 2014, potrivit aceloraşi date, afaceri de 2,3 milioane lei, un profit net de 0,76 milioane lei şi un număr de 50 de angajaţi.

Health Services Company, specializată pe servicii de sănătate, a raportat la Ministerul Finanţelor o cifră de afaceri de 1,37 milioane lei, un profit net de 0,4 milioane lei şi un număr 17 angajaţi.

Hexi Med, specializată pe activităţi de asistenţă medicală, a avut în 2014, potrivit datelor publicate pe site-ul Finanţelor, o cifră de afaceri de 0,36 milioane lei, o pierdere de 0,28 milioane lei şi un număr de 11 angajaţi.

Ochmed, specializată în domeniul acordării de asistenţă medicală, figurează cu o cifră de afaceri zero pe site-ul Ministerului Finanţelor şi cu zero angajaţi.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite