Peste 8.500 de poliţişti asigură ordinea luni când elevii încep cursurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Poliţiei a cerut ca patrulele de poliţie să fie prezente în jurul şcolilor              FOTO Adevărul
Şeful Poliţiei a cerut ca patrulele de poliţie să fie prezente în jurul şcolilor              FOTO Adevărul

Peste 8.500 de poliţişti vor fi prezenţi în stradă, luni, când elevii încep şcoala, agenţii asigurând ordinea şi liniştea publică, precum şi siguranţa rutieră în zona unităţilor de învăţământ.

Din cei 8.534 de poliţişti, un număr de 7.143 sunt de la ordine publică, 1.127 de la rutieră şi 264 de la alte structuri.

În cadrul unei videoconferinţe, susţinute la data de 5 septembrie, Petre Tobă, şeful Poliţiei Române a solicitat tuturor inspectoratelor judeţene de poliţie şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti să ia măsurile necesare pentru ca noul an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

El a solicitat ca o atenţie sporită să fie acordată pentru protecţia elevilor din clasa 0.

 Patrule de poliţie în zona şcolilor

Şeful Poliţiei Române a dispus ca patrulele de poliţie să fie prezente în zona şcolilor. De asemenea, a solicitat efectuarea de patrulări în zona şcolilor şi când elevii nu au cursuri, întrucât multe şcoli deţin terenuri de sport frecventate de copii.

De asemenea, a solicitat identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor şi a solicitat o atenţie deosebită unităţilor de învăţământ din mediul rural.

Semestrul al II-lea începe luni şi se încheie în 21 iunie pentru majoritatea elevilor, cu excepţia celor din clasele terminale.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite