Peste 50.000 de euro strânşi prin campania alpinistului Alex Găvan – „Joy for Nepal“– pentru sinistraţii din Nepal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania de reconstrucţie în Nepal, „Joy for Nepal”, iniţiată de alpinistul Alex Găvan, a ajuns la jumătatea perioadei de strângere de fonduri. Până acum, numărul sinistraţilor care au primit ajutor din partea partenerului nepalez al proiectului, fundaţia Karuna-Shechen, prin oferirea de asistenţă medicală, distribuirea de hrană sau corturi pentru adăpost, a ajuns la peste 140.000.

În România, campania lui Alex Găvan a reuşit să depăşească pragul de 50.000 de euro, în contextul în care donaţiile s-au făcut prin SMS-uri în valoare de doi euro fiecare, trimise din reţelele Orange, Telekom, Vodafone la numărul 8826; prin plăţi cu cardul pe www.alexgavan.ro/nepal, precum şi prin sponsorizări. Toţi banii strânşi prin campanie vor ajunge la oamenii nevoiaşi, din Nepal, prin intermediul unor proiecte de reconstrucţie gestionate de organizaţia Kharuna-Shechen, fondată de reputatul autor Matthieu Ricard.

Banii din donaţii nu vor merge către cheltuieli administrative, deoarece campania de strângere de fonduri este derulată pro-bono, cu implicarea unor persoane şi a unor companii din România care au vrut să contribuie, iar Karuna-Shechen are toate costurile administrative acoperite de un finanţator propriu.

O ţară dărâmată

Vor fi finanţate activităţi de reconstrucţie în comunităţile izolate şi afectate de cutremur, precum refacerea de şcoli, dispensare, surse de apă potabilă. De asemenea, vor fi susţinute crearea de reţele locale şi dezvoltarea unor lideri locali, inclusiv femei, care să poată prelua şi duce mai departe activitatea de reconstrucţie, împiedicând astfel apariţia unei dependenţe de asistenţa externă. În funcţie de nevoi, până la 25% din fonduri pot finanţa intervenţii de urgenţă.

Campania ”Bucurie pentru Nepal”/ ”Joy for Nepal” a fost lansată pe 19 mai 2015 şi continuă. Durata  campaniei este de 7 săptămâni şi 9 zile, perioadă corespunzătoare gradelor înregistrate de primul cutremur care a distrus această ţară, pe 25 aprilie 2015, când Alex se afla în Tabăra de Baze de pe Everest/ Lhotse, în timpul expediţiei sale pentru a urca vârful Lhotse (8516m).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite