Peste 25.800 de amenzi au fost date la nivel naţional în trei zile. 16.300 dintre şoferi au condus cu viteză excesivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 25.800 de amenzi, dintre care 16.300 pentru depăşirea vitezei, au fost aplicate de poliţişti în urma unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional în perioada 23-25 august.

Potrivit unui comunicat emis luni de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), în cele trei zile de acţiune au fost reţinute 1.017 permise de conducere, dintre care 434 pentru viteză, 189 pentru depăşire neregulamentară şi 163 pentru consum de alcool, au fost retrase 345 de certificate de înmatriculare şi aplicate amenzi în valoare totală de aproape 4,8 milioane de lei. 

De asemenea, poliţiştii au constatat 329 de infracţiuni, dintre care 291 la regimul circulaţiei rutiere. 

La acţiunile organizate au participat zilnic, în medie, aproape 1.850 de poliţişti, dintre care 1.218 de la rutieră şi 631 de la ordine publică. 

Acţiunea preventivă pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, coordonată de Poliţia Română, face parte din calendarul campaniei preventive „SPEED”, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene). 

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, s-au folosit toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite