Permisia lui Dragnea, acordată cu încălcarea legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare. Fostul lider PSD a ieşit din spatele gratiilor pentru 24 de ore. Experţii din sistem susţin că această permisie a fost acordată cu încălcarea legii, în condiţiile în care deţinuţii care sunt cercetaţi în alte dosare nu pot beneficia de permisii.

„Deţinuţii au dreptul să primească recompense, problema e când deţinuţii VIP le primesc şi mai repede şi mai des. Mai e şi o problemă de legalitate. Legea prevede că deţinuţii care au şi alte cauze penale în curs nu pot primi învoire sau permisie. Prima întrebare ar fi dacă s-a verificat acest aspect, pentru că ştim că deţinutul în cauză are şi alte cauze penale. Cinci luni e un termen destul de scurt pentru o astfel de „recompensă”, a declarat pentru Digi24 Sorin Dumitraşcu, liderul sindicaliştilor din penitenciare.

Articolul 213, din regulamentul de aplicare a Legii executării pedepselor specifică clar că permisiile nu se acordă persoanelor cercetate în alte dosare.

„Permisiunea de ieşire din penitenciar nu se acordă în cazurile în care deţinuţii se află în una dintre următoarele situaţii: b) sunt cercetaţi sau urmăriţi penal în alte cauze; c) au pe rolul organelor judiciare cauze al căror obiect poate influenţa conduita şi comportamentul acestora pe perioada permisiunii de ieşire din penitenciar”.

Este o încălcare a legii. Trebuie văzut dacă Liviu Dragnea mai este cercetat în alte dosare, dar ştim cu toţii că este vorba de dosarul Tel Drum. Sunt curios ce prevederi nu s-au respectat săptămâna trecută când nu i-au acordat permisia şi care acum sunt îndeplinite. Apoi vedem aceleaşi măsuri de siguranţă, dacă la încarcerare l-au luat cu altă maşină după ce i-au trimis pe jurnalişti după o altă amşină acum l-au dus cu duba penitenciarului în oraş la o locaţie unde îl aştepta familia. Câţi deţinuţi pleacă din penitenciar cu maşina instituţiei”, a declarat şi Dumitru Coarnă, liderul sindicatelor din Poliţie, care a precizat că Ministerul Justiţiei trebuie să facă o anchetă în acest caz.

Decizia de a-l elibera pe Liviu Dragnea a fost luată de conducerea Penitenciarului Rahova, care-l consideră un deţinut model pe fostul lider PSD. Şeful parcului auto i-a făcut lui Dragnea o caracterizare demnă de invidiat, spunând că de fiecare dată deţinutul a respectat programul, că a muncit atunci când trebuia şi că nu a avut conflicte cu alţi deţinuţi.

Cererea a fost avizată prima oară de comisia specială, apoi semnată de directorul penitenciarului.

Liviu Dragnea a părăsit închisoarea ieri în jurul prânzului şi s-a întors astăzi în jurul prânzului.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite