Percheziţii la membrii clanului Butoane, într-un dosar cu zeci de acuzaţii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Poliţiştii şi procurorii fac percheziţii, miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Brăila, Argeş şi Constanţa, într-un dosar privind activitatea unei grupări de criminalitate organizată. Sunt vizaţi membrii clanului Butoane, unul dintre cele mai cunoscute şi puternice din Capitală.

În dosar sunt vizate 51 de persoane, iar anchetatorii pun în executare 42 de mandate de percheziţie. Se fac cercetări privind aproape 30 de acuzaţii - de la cămătărie, proxenetism, jocuri ilegale de noroc la abuz în serviciu şi dare de mită. 

Liderul clanului Butoane a scăpat în urmă cu câteva luni de o condamnare cu închisoare într-un dosar privind fapte de import de zahăr. Atunci, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis să reia de la început cercetările în dosar, transmite Poliţia.

Membrii sunt suspectaţi că ar fi constituit o grupare infracţională organizată, ar fi făcut trafic de droguri, fără drept, deţinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, contrabandă, contrabandă în formă asimilată şi spălarea banilor.

Totodată, sunt bănuiţi de implicarea în infracţiuni de organizarea ilegală a jocurilor de noroc, proxenetism, trafic de persoane, act sexual cu un minor, furt calificat, tăinuire, luare de mită, darea de mită, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic, fals în declaraţii, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, camătă şi acces ilegal la un sistem informatic, potrivit poliţiei.

La percheziţii participă poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei, Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Direcţiei Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Institutului Naţional de Criminalistică - Poliţia Română. Acţiunea este sprijinită de jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei din cadrul I.G.J.R.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite