Percheziţii la Hexi Pharma, dar şi la 25 de spitale din Bucureşti şi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hexi Pharma. Foto: europafm.ro
Hexi Pharma. Foto: europafm.ro

Poliţiştii Biroului Economic ridică, sâmbătă, actele contabile ale Hexi Pharma, potrivit Digi24, după ce firma a furnizat mai multor spitale din România dezinfectanţi diluaţi. Se fac descinderi şi la unităţi sanitare din Bucureşti şi din alte 21 de judeţe.

Poliţiştii Biroului Economic fac, sâmbătă, mai multe percheziţii la puncte de lucru ale societăţii Hexi Pharma, ridicând acte contabile, dar şi  la spitale care au încheiat contracte cu compania farmaceutică.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, se fac percheziţii la punctele de lucru ale companiei Hexi Pharma, la un depozit al firmei de la marginea Bucureştiului şi la locuinţa patronului societăţii, Dan Condrea, şi ale altor trei persoane din Bucureşti şi Ilfov.

Anchetatorii ridică documente şi alte probe de la 25 de unităţi sanitare din Bucureşti şi 21 de judeţe, care au fost găsite cu neconformităţi în urma verificărilor făcute după izbucnirea scandalului dezinfectanţilor diluaţi.

Potrivit comunicatului, dosarul vizează infracţiuni de zădărnicire a combaterii bolilor şi falsificare sau substituire de alimente sau alte produse.

Acţiunea poliţiştilor este însoţită şi de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

La activităţi participă 152 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică şi specialişti criminalişti din cadrul DGPMB şi de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea.

Hexi Pharma, compania incriminată că produce un dizolvant ineficient susţine că nu respinge acuzaţiile potrivit cărora concentraţia arătată de raportul ICECHIM era diferită de cea trecută pe etichetă. Reprezentanţii firmei susţin că au trimis probe spre verificare într-un laborator din Germania.

„N-am respins din start orice fel de acuzaţii. Bidonul cu pricina putea să fie dintr-un lot, s-au luat loturi şi am trimis în Germania pentru verificări. Am închis şi producţia şi distribuţia, tocmai de aceea facem verificări. Primele rezultate le vom avea în două săptămâni”, a declarat Loredana Albu, purtătorul de cuvânt al Hexi Pharma la Digi24.

Aceasta este reacţia oficială a companiei după ce Ministerul Sănătăţii a prezentat, miercuri, rezultatele parţiale ale anchetei făcută în cele 204 spitale care folosesc dezinfectanţi de la companie. Puşi la zid din cauza testelor de sanitaţie şi autocontrol, oficialii au precizat, ieri, că spitalele sunt sigure pentru pacienţi, fiind contrazişi de managerii de spitale dar şi de chirurgi şi asociaţiile de pacienţi. De altfel, revoltaţi de declaraţiile ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, peste 1000 de oameni au ieşit în stadă, vineri, în Piaţa Universităţii din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite