Percheziţii în cazuri de fraudă a unor firme de leasing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au verificat 33 de adrese din mai multe judeţe din ţară. FOTO Adevărul
Poliţiştii au verificat 33 de adrese din mai multe judeţe din ţară. FOTO Adevărul

Poliţiştii din cadrul IGPR şi procurorii de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, desfăşoară, marţi dimineaţă, 33 de percheziţii domiciliare în cinci judeţe şi în Capitală. În vizor se află o grupare suspectată pentru fraudarea unor societăţi de leasing.


Secţia de urmărime penală şi criminalistică a pus în aplicare 29 de mandate de aducere pe numele unor persoane care în perioada februarie 2012 – iulie 2012, prin încheierea unor contracte de leasing financiar, în numele societăţii a obţinut ilegal 38 de autovehicule.

Suspecţii nu achitat contravaloarea ratelor stabilite pentre leasing şi  au dus maşinile în Germania unde le-au vândut pe baza unor acte false, pe teritoriul mai multor state U.E. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 359.731,2 euro şi 2.337.907,5 lei.


De asemenea a fost extinsă urmărirea penală faţă de alţi 2 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, în formă continuată. Persoanele căutate vor fi aduse şi audiate de către procurorii Parchetului ICCJ, la Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite