Percheziții DNA la Poliția Capitalei și Poliția Locală București. Sunt vizate contracte de achiziții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA efectuează percheziții în mai multe locații din București și județul Călărași într-un dosar de corupție ce vizează încheierea unor contracte de achiziție publică.  

Perchezițiile vizează cinci locații din București și județul Călărași FOTO DNA
Perchezițiile vizează cinci locații din București și județul Călărași FOTO DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale”, a informat DNA.

Procurorii au mai informat că „în cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale”.

Potrivit unor surse „Adevărul”, este vorba despre Poliția Locală București, Poliția Capitalei și IPJ Călărași, existând legătură cu perchezițiile efectuate la sediul Poliției Locale a Sectorului 1. 

De asemenea, potrivit surselor citate, în cadrul anchetei, procurorii desfășoară audieri luni, 30 ianuarie. 

Poliţia Locală Sector 1, nereguli privind achizițiile publice

DNA a făcut, în urmă cu câteva zile, percheziţii la două sedii ale Poliţiei Locale Sector 1, într-un dosar privind achiziţii publice de echipamente.

DNA a transmis atunci că „în cursul zilei de 19 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza municipiului București, din care două sunt sediile unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale". 

Potrivit informării, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuau cercetări „într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite