Angajați ai Poliției Locale Iași trimiși în judecată de DNA, într-un dosar legat de afaceri imobiliare

0
Publicat:

Cei patru angajați ai Poliției Locale Iași au semnat sau au emis în fals un număr de cinci certificate de atestare a edificării unor imobile municipiul Iași, deși nu aveau atribuții legale.

Direcția Națională Anticorupție. FOTO Arhivă
Direcția Națională Anticorupție. FOTO Arhivă

Doi directori executivi adjuncţi, alături de alte persoane, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi de uzurparea funcţiei şi complicitate la abuz în serviciu. 

Georgel Grumeza, la data faptelor director executiv adjunct al Poliției Locale Iași, este acuzat de uzurparea funcției dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, participație improprie, sub forma complicității, la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 

De asemenea, Adrian Hrițcu, la data faptelor director executiv adjunct al Poliției Locale Iași, a fost trimis în judecată pentru uzurparea funcției dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, participație improprie, sub forma complicității, la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 

„În perioada 18 iulie 2016 – 28 decembrie 2017, inculpații, angajați ai Poliției Locale Iași, cu știință, ar fi semnat/emis în fals un număr de cinci certificate de atestare a edificării unor imobile municipiul Iași, deși nu aveau atribuții legale în acest sens (acest atribut aparține, în mod exclusiv, în conformitate cu prevederile legale, primarului municipiului Iași, respectiv arhitectului-șef al municipiului Iași). Ulterior, patru dintre certificate, care ar fi fost depuse de beneficiar la O.C.P.I. Iași, ar fi avut ca rezultat emiterea de către registratori, fără vinovăție, a încheierilor de intabulare a dreptului de proprietate prin construire”, transmite DNA. 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași. 

Vom reveni cu amănunte. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite