Patru militari români, răniţi în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru militari români din cadrul Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" au fost răniţi în Afganistan, după ce vehiculul în care se aflau a fost ţinta unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Autovehicul blindat de tip MRAP, aflat în misiune pe autostrada A1 în Provincia Zabul, Afganistan, a fost atacat duminică, în jurul orei 05.30, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale, care a precizat că starea românilor este stabilă.

"Deşi cantitatea de explozibil utilizată în atac a fost foarte mare, fapt care a dus la răsturnarea vehiculului tip MRAP, gradul ridicat de protecţie asigurat de blindajul maşinilor de luptă folosite de forţele NATO în Afganistan a dus la salvarea vieţilor militarilor români", se arată în comunicatul MApN.

În urma deflagraţiei, locotenentul George Olteanu a suferit leziuni în zona spatelui şi la muşchii piciorului stâng, plutonierul major Marius Apostol are glezna piciorului stâng fracturată şi caporalul Daniel Riza a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng, starea lor fiind stabilă. Al patrulea militar aflat în vehicul, caporalul Nicolae Barbu, care a acuzat doar lovituri superficiale, şi-a reluat activitatea în Baza Lagman.

Locotenentul Olteanu, plutonierul major Apostol şi caporalul Riza au fost evacuaţi către Spitalul Militar din Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite