Ovidiu Tender le-a prezentat-o pe Alina Bica ambasadorilor Olandei şi Israelului drept „o fată de perspectivă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Tender a fost audiat la Curtea Supremă
Ovidiu Tender a fost audiat la Curtea Supremă

Omul de afaceri Ovidiu Tender, aflat în prezent în închisoare, a fost audiat, luni, la Curtea Supremă, în calitate de martor-denunţător, în dosarul în care Alina Bica este judecată pentru favorizarea făptuitorului.

Tender le-a spus judecătorilor că a organizat o cină cu ambasadorii Olandei şi Israelului, cărora le-a prezentat-o pe Alina Bica, spunându-le că este „o fată de perspectivă“ şi că are nevoie de susţinere internaţională.
 

Acesta a relatat şi despre întâlnirile avute cu fosta şefă a DIICOT şi cum i-a cerut Sorin Ovidiu Vîntu suma de 4 milioane de dolari pentru a nu i se face un dosar penal.

Ovidiu Tender a declarat că, în ianuarie 2005, au fost începute cercetări în dosarul "RAFO", fiind efectuate controale la cele 30 - 40 de firme pe care le avea. Ulterior, în luna mai 2005, spune el, a fost chemat de Sorin Ovidiu Vîntu la locuinţa acestuia din Otopeni, unde i s-a propus să dea 4 milioane de dolari pentru a nu i se face dosar penal.

“I-am spus că mi se pare exagerat de mult, pentru că eu nu am făcut nimic. Vîntu nu mi-a spus cine urma să primească banii, dar mi-a făcut precizarea că suma nu e mare, pentru că sunt opt persoane şi fiecăreia îi va reveni câte 500.000 de dolari. I-am zis că nu am 4 milioane de dolari cash. El mi-a dat un termen de două luni de zile să mă descurc. (...) La o săptămână după ce m-am întâlnit cu Vîntu, Alina Bica m-a chemat la DIICOT şi mi-a spus pe hol: 'Vă felicit domnule Tender că v-aţi descurcat'. Eu i-am mulţumit pentru felicitări. (...) La întâlnirea cu Vîntu i-am spus: 'Băi, vreau o dovadă că nu e ţeapă şi că nu iei tu banii'. Să îmi dea un semnal. Vîntu mi-a spus că o să fiu chemat la DIICOT şi o să mi se dea un semnal. (...) La întâlnirea cu Bica, când m-a felicitat, am înţeles că acela era semnalul despre care mi-a vorbit Vîntu. (...) Pe 25 iulie 2005, m-am întâlnit din nou cu Vîntu şi i-am spus că nu am făcut rost de cei 4 milioane de dolari, iar el a afirmat: 'Asta este. Oamenii consideră că le-ai tras ţeapă. Să îţi iei soarta în propriile mâini'. (...) La ambele întâlniri cu Vîntu a participat şi Liviu Luca, liderul de sindicat de la Petrom“, a explicat Tender, potrivit Agerpres.
 
Procurorii susţin că, în anul 2013, Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO - Carom, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Sprijinul a fost cerut prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu, fost ofiţer de poliţie judiciară şi consilier al fostului şef DIICOT, care între timp fusese angajat la compania Prospecţiuni SA, deţinută de Tender.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite