O româncă de 20 de ani a fost găsită aproape îngheţată în zăpadă, la miezul nopţii, lângă un conac din Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O româncă a fost găsită aproape îngheţată în zăpadă lângă un conac din Austria / FOTO Shutterstock
O româncă a fost găsită aproape îngheţată în zăpadă lângă un conac din Austria / FOTO Shutterstock

O româncă a pus pe jar poliţia austriacă pe 1 februarie, zeci de poliţişti căutând-o mai multe ore cu câini de urmă în zona Kienberg din Austria. Aceştia au reuşit s-o găsească aproape îngheţată în apropierea unui conac.

 „Am primit alarma prin intermediul centrului de control, ni s-a spus că o persoană isterică a sunat din Kienberg, de la gară, a coborât dintr-un vehicul şi a luat-o la fugă. Femeia a sunat la numărul de urgenţă şi şi-a exprimat intenţia de a se sinucide.”, a declarat Thoam Heinreichsberger, comandatul de poliţie care  a condus operaţiunea. pentru publicaţia austriacă Niederösterreichische Nachrichten.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la gara Kienberg şi au găsit o maşină cu plăcuţă de înmatriculare vieneză şi doi ocupanţi. Femeia şi bărbatul, ambii din Viena, vizitaseră un prieten într-o localitate din apropiere şi erau în drum spre casă. Aceştia au informat poliţiştii că prietena dispărută, o româncă în vârstă de 20 de ani, consumase alcool şi ar fi spus pe drumul spre casă că trebuie să meargă la toaletă. Şoferul s-a oprit apoi în gara Kienberg, iar tânăra a ieşit din maşină şi a fugit. Cei doi au urmat-o, dar ar fi pierdut-o din vedere în întuneric. Înainte să le ceară să oprească maşina, românca se certase violent la telefon cu iubitul ei.

Au fost chemate alte patrule şi s-a solicitat suplimentarea numărului de patrule de câini de serviciu. Elicopterul solicitat nu a putut decola din cauza vremii. De asemenea, fata a fost sunată, dar nu a răspuns. La aproximativ o oră şi jumătate după primul apel, tânăra de 20 de ani a sunat din nou la numărul de urgenţă. Se rătăcise şi îi era foarte frig, a spus ea la telefon. Cu puţin înainte de miezul nopţii, persoana dispărută a fost găsită lângă conacul din Kienberg.

„Femeia era complet dezorientată şi bineînţeles sever hipotermică, la temperata sub zero grade de afară. Norocul ei a fost că nu a căzut în râul din apropiere, în întuneric”, a mai spus comandatul de poliţie.

.

Crucea Roşie a îngrijit-o pe femeia care suferise şi răni uşoare şi a dus-o la spital. Toţi cei trei ocupanţi ai vehiculului sunt investigaţi pentru o posibilă încălcare a restricţiilor de mişcare în vigoare în Austria din cauza pandemiei de COVID-19.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite