O parte a prejudiciului produs în dosarul evaziunii fiscale prin afaceri cu lucrări funerare, recuperată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gruparea se ocupa de afaceri cu lucrări funerare FOTO Arhivă Adevărul
Gruparea se ocupa de afaceri cu lucrări funerare FOTO Arhivă Adevărul

O parte a prejudiciului estimat la 100.000 de euro produs în dosarul evaziunii fiscale prin afaceri cu lucrări funerare a fost recuperată, după ce anchetatorii au făcut percheziţii în Capitală, marţi, în acest dosar şi au pus sub sechestru bunurile suspecţilor.

Potrivit Poliţiei Române, unele dintre persoanele vizate în dosar au predat anchetatorilor 20.000 de euro, iar 8.000 de lei au fost ridicaţi ieri de poliţişti, tot în vederea recuperării prejudiciului.

În acest dosar, mai multe persoane implicate în afaceri cu lucrări funerare au fost ridicate şi duse la audieri, marţi, de ofiţerii Direcţiei de Investigarea Fraudelor din Poliţia Română.

Surse apropiate anchetei au declarat că 12 persoane au fost duse la audieri, după ce poliţiştii au descins la patru adrese, dintre care trei aparţin liderilor unei grupări specializate în evaziune fiscală în domeniul construcţiilor funerare, gruparea fiind cunoscută cu numele de Tamango.

O femeie de 42 de ani a fost reţinută şi eliberată ulterior, după ce bunurile sale au fost puse sub sechestru.

Potrivit poliţiştilor, în perioada 2012-2013, persoanele vizate în acest dosar ar fi făcut lucrări de construcţii funerare, în baza unor contracte de antrepriză, şi au încasat contravaloarea acestora fără a le înregistra în contabilitate.

Clienţii celor vizaţi în dosar erau, în majoritate, persoane cu venituri mici, însă, potrivit poliţiştilor, la serviciile grupării Tamango au apelat şi persoane cu situaţie financiară bună.

Liderul grupării este cunoscut de anchetatori sub numele de Fane Tamango şi controlează afacerile din domeniul funerar în mai multe cimitire din Bucureşti.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Mai multe persoane implicate în afaceri cu lucrări funerare, ridicate de Poliţie

Mai multe persoane implicate în afaceri cu lucrări funerare au fost ridicate, marţi, de ofiţerii Direcţiei de Investigarea Fraudelor, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul în acest caz a fost estimat la 100.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite