O asociaţie a procurorilor cere Secţiei de procurori a CSM să avizeze negativ numirea Gabrielei Scutea în funcţia de procuror general

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iniţiativa pentru Justiţie contesta numirea Gabrielei Scutea în functia de procuror general / FOTO Mediafax Foto
Iniţiativa pentru Justiţie contesta numirea Gabrielei Scutea în functia de procuror general / FOTO Mediafax Foto

O asociaţie a procurorilor cere Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii să avizeze negativ propunerea ministrului Justiţiei de numire a Gabrielei Scutea în funcţia de procuror general, acuzând-o pe aceasta că a coordonat, din funcţia de secretar de stat, Direcţia de elaborare acte normative din Ministerul Justiţiei, în săptămâna în care s-a elaborat celebra OUG 13, care a condus la proteste masive de stradă.

Gabriela Scutea „este acelaşi procuror care, din funcţia de secretar de stat, a coordonat Direcţia de elaborare acte normative din cadrul Ministerului Justiţiei în săptămâna în care s-a elaborat celebra OUG nr. 13/2017 din 31.01.2017, adoptată „noaptea ca hoţii” şi publicată în Monitorul Oficial al României din 01.02.2017. Anterior aceasta coordonase, în fapt, elaborarea proiectului ordonanţei de graţiere, care urma să fie adoptată în şedinţa de Guvern din 18 ianuarie 2017”, acuză asociaţia procurorilor Iniţiativa pentru Justiţie, într-un comunicat remis HotNews.ro.

Asociaţia a publicat şi un exemplar al ordinului ministrului justiţiei din acea perioadă, Florin Iordache - ordinul nr. 169/C/2017 - care la art. 4 prevede că secretarul de stat Gabriela Scutea coordonează Direcţia elaborare acte normative şi că i se deleagă acesteia dreptul de semnături pentru toate lucrările direcţiei. De asemenea, la art. 12 se prevede că proiectele de acte normative se prezintă ministrului justiţiei, după avizarea lor de către secretarul de stat coordonator.

„Din aceste dispoziţii, rezultă dincolo de orice îndoială că, fără avizarea de către doamna secretar de stat Gabriela Scutea a proiectului Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017, avizare dată în contradicţie cu obiecţiunile direcţiilor de specialitate, ministrul justiţiei, Florin Iordache, nu ar fi primit lucrarea şi nu ar fi putut promova în Guvern proiectul de act normativ, adoptat sub numele de Ordonanţa de urgenţă nr. 13/2017”, afirmă asociaţia procurorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite