Nuţu Cămătaru rămâne în arest preventiv. Interlopul în instanţă:  „Daţi-mi sentinţă la injecţie letală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interlopul Nuţu Cămătaru rămâne în arest preventiv FOTO Adevărul
Interlopul Nuţu Cămătaru rămâne în arest preventiv FOTO Adevărul

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, că Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, Gigi Chiraş şi Adrian Bică vor fi cercetaţi în continuare în arest în dosarul în care sunt acuzaţi de infracţiuni cu violenţă, iar Licuţă Udilă şi Bogdan Dumitrache vor fi eliberaţi.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, Bogdan Dumitrache şi Licuţă Udilă urmând să fie eliberaţi din arest.

Nuţu Cămătaru a declarat astăzi în faţa magistraţilor că este victimă a sistemului judiciar românesc, mai exact a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care din anul 2004 l-ar „hărţui” în mod sistematic.

De asemenea, acesta a spus că vrea să fie protejat de procurorii care îl anchetează încă din 2004 şi că întreaga situaţie privind acest dosar reprezintă un spectacol mediatic, amintind despre povestea potrivit căreia el ar fi dat oameni la lei.

„Nu am legătură cu niciun grup infracţional, iar eu cu fratele meu nu ne-am văzut de când a fost eliberat, n-am vorbit cu el la telefon nici cât am fost închis, de frică să nu se spună că suntem un grup infracţional. Când eram în libertate am vorbit de două ori. Se vorbeşte de un clan, eu am doar un băiat de 14 ani, iar în rest toată familie este arestată. Soţia este arestată că a cumpărat influenţa de la un judecător”, le-a mai spus Nuţu Cămătaru judecătorilor.

Cât despre faptul că ar fi fugit de acasă pentru a se sustrage urmăririi penale, Nuţu Cămătaru a explicat că a fost plecat de acasă cu o iubită de-a sa într-un alt loc pentru că nu se putea duce acasă unde era copilul lui de 14 ani.

„M-am dus la un prieten pentru că e aproape de Lia Manoliu unde stă iubita mea. Apartamentul era pe Şoseaua Fundeni, dacă m-ar fi anunţat cineva că urmează să fiu arestat nu mai veneam nicăieri. Am fost să cumpăr doi cai, nu am vrut să mă sustrag”, a arătat Nuţu Cămătaru.

Acesta le-a cerut judecătorilor ca, în cazul în care nu decid eliberarea lui, să-i dea o „sentinţă la injecţie letală” sau „o sentinţă care să-l ţină departe de familie”.

67 de persoane cercetate, în această cauză, de DIICOT

În acestă cauză procurorii DIICOT fac cercetări faţă de 67 de persoane, acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Fraţii Ion Balint, zis „Nuţu Cămătaru“, şi Vasile Balint, zis „Sile Cămătaru“, dar şi rivalii lor de o viaţă, Florin Nica şi Cristian Radu Roşca, liderii grupării „Sportivilor“ au fost arestaţi în urma uneia dintre cele mai ample acţiuni poliţieneşti din ultima perioadă. 

Toţi sunt acuzaţi că în războiul pentru supremaţia Bucureştiului au torturat şi ameninţat mai multe zeci de persoane, multe dintre ele fără nicio legătură cu lupta în care se află de ani cele două clanuri. „Au comis infracţiuni de crimă organizată, tentativă de omor, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice“, susţin anchetatorii. 

Potrivit acestora, la acţiune a fost nevoie de sute de angajaţi ai Ministerului de Interne şi ai Parchetului General. „Ambele grupări au fost monitorizate. Am vrut să ne asigurăm că scoatem din mediul infracţional două grupări de renume, care atrag după ele un nivel ridicat al infracţionalităţii. Toate războaiele lor pentru a-şi împărţi teritoriile şi sferele de influenţă se duceau în locuri publice. Pentru a descinde în cele 115 locuinţe din care au fost ridicaţi cei 67 de suspecţi a fost nevoie de sute de poliţişti şi procurori“, au explicat sursele citate.

Atât „Sportivii“, cât şi „Cămătarii“ sunt consideraţi deosebit de periculoşi. Sunt recunoscuţi pentru fapte săvârşite cu violenţă, tentative de omor, tâlhării, trafic de droguri şi tortură. Specialiştii spun însă că gruparea „Sportivilor“ ar fi mult mai agresivă decât cea condusă de Sile şi de Nuţu Cămătaru. Clanul a fost înfiinţat de fraţii Adrian şi Eugen Preda, dar printre capii grupării se număra şi Gheorghe Mustaţă, unul dintre foştii lideri ai galeriei de la Steaua. Cu toţii sunt foşti sportivi de performanţă – boxeri şi luptători.

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite