Sile Cămătaru şi fiul său rămân în arest. Curtea de Apel a amânat decizia pentru săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sile Cămătaru şi fiul său rămân după gratii FOTO Adevărul
Sile Cămătaru şi fiul său rămân după gratii FOTO Adevărul

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au amânat pentru săptămâna viitoare judecarea recursului făcut de Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, la decizia de arestare preventivă dată de Tribunalul Bucureşti.

Sile Cămătaru şi fiul său rămân după gratii după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au amânat decizia pentru săptămâna viitoare. 

Şedinţa de judecată de astăzi a fost una publică, motiv pentru care foarte mulţi membri ai clanului Cămătarilor şi Sportivilor s-au prezentat la Curtea de Apel, unde s-a şi iscat un scandal. Rude şi prieteni ai membrilor celor două clanuri au vociferat pe holurile instanţei indignaţi că nu li s-a permis accesul în sala de judecată.  

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti a admis, pe 23 februarie, propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de arestare preventivă a lui Cristian Roşca, liderul Sportivilor, Andrei Cristian Bădulă (implicat în scandalul Plaza Mall ce l-a avut ca actor principal e Eugen Preda – n.r.), Sile Cămătaru, Mario Balint (fiul lui Sile Cămătaru – n.r.). şi a altor peste 20 de persoane din clanul „Sportivilor” şi „Cămătarilor”,

În această cauză procurorii DIICOT fac cercetări faţă de 67 de persoane, acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. 

Fraţii Ion Balint, zis „Nuţu Cămătaru“, şi Vasile Balint, zis „Sile Cămătaru“, dar şi rivalii lor de o viaţă, Florin Nica şi Cristian Radu Roşca, liderii grupării „Sportivilor“ au fost arestaţi în urma uneia dintre cele mai ample acţiuni poliţieneşti din ultima perioadă. 

Toţi sunt acuzaţi că în războiul pentru supremaţia Bucureştiului au torturat şi ameninţat mai multe zeci de persoane, multe dintre ele fără nicio legătură cu lupta în care se află de ani cele două clanuri. „Au comis infracţiuni de crimă organizată, tentativă de omor, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice“, susţin anchetatorii. 

Potrivit acestora, la acţiune a fost nevoie de sute de angajaţi ai Ministerului de Interne şi ai Parchetului General. „Ambele grupări au fost monitorizate. Am vrut să ne asigurăm că scoatem din mediul infracţional două grupări de renume, care atrag după ele un nivel ridicat al infracţionalităţii. Toate războaiele lor pentru a-şi împărţi teritoriile şi sferele de influenţă se duceau în locuri publice. Pentru a descinde în cele 115 locuinţe din care au fost ridicaţi cei 67 de suspecţi a fost nevoie de sute de poliţişti şi procurori“, au explicat sursele citate.

Atât „Sportivii“, cât şi „Cămătarii“ sunt consideraţi deosebit de periculoşi. Sunt recunoscuţi pentru fapte săvârşite cu violenţă, tentative de omor, tâlhării, trafic de droguri şi tortură. Specialiştii spun însă că gruparea „Sportivilor“ ar fi mult mai agresivă decât cea condusă de Sile şi de Nuţu Cămătaru. Clanul a fost înfiinţat de fraţii Adrian şi Eugen Preda, dar printre capii grupării se număra şi Gheorghe Mustaţă, unul dintre foştii lideri ai galeriei de la Steaua. Cu toţii sunt foşti sportivi de performanţă – boxeri şi luptători.

După ce liderul Eugen Preda a fost condamnat la 15 ani în dosarul armelor furate de la Ciorogârla, conducerea grupării a fost preluată de Cristian Roşca. Roşca a fost acuzat că, la comanda lui, membrii grupării ar fi sechestrat şi electrocutat mai multe persoane care ar fi avut datorii la clan. La Roşca ar fi ajuns o parte din banii luaţi ca taxă de protecţie sau sume provenite de la jocurile electronice din diferite oraşe din ţară, jocuri care aveau montate dispozitive speciale care aduceau câştiguri numai proprietarilor, niciodată clienţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite