Motivarea avizului pozitiv pentru eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisia Penitenciarului Jilava a dat aviz pozitiv pentru eliberarea lui Adrian Năstase FOTO Adevărul
Comisia Penitenciarului Jilava a dat aviz pozitiv pentru eliberarea lui Adrian Năstase FOTO Adevărul

Comisia Penitenciarului Jilava a dat aviz pozitiv în 4 ianuarie pentru eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase, constatând că s-a împlinit termenul la care poate fi eliberat. În avizul penitenciarului, comisia scrie de ce merită Năstase să fie eliberat condiţionat.

 "Condamnatul a avut un comportament foarte bun, a participat în mod constant la activităţi de educaţie şi asistenţă psihologică, implicându-se în acţiuni de instruire şi influenţare pozitivă a celorlalte persoane private de libertate".

Potrivit raportului comisiei, reprezentanţii penitenciarului mai consemnează şi că Năstase a redactat o lucrare ştiinţifică şi a scris alte două cărţi, scrie gândul.info.

"Ca urmare a redactării lucrării ştiinţifice şi a implicării în activităţile de educaţie, a obţinut un număr total de 342 de credite şi a fost recompensat de trei ori. Nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada detenţiei", se arată în documentul menţionat.

În fişa de caracterizare a deţinutului Adrian Năstase, comisia de la Jilava a menţionat şi activităţile prestate de Năstase pentru care a fost recompensat cu 45 de zile reducere a pedepsei de doi ani de închisoare. De la închiderea sa în penitenciar, pe 26 iunie 2012, Năstase a participat la nouă dezbateri şi la o conferinţă.

Într-o declaraţie pentru Gândul, avocatul Ion Cazacu, cel care l-a apărat pe Năstase în instanţă, a precizat că unele din dezbateri au fost chiar pe teme politice. Pe lângă dezbaterile din penitenciar, Năstase a mai luat parte şi la cinci sesiuni de "educaţie pe platforma de eLearning".

Fostul premier a participat şi la un program de educaţie pentru viaţa de familie şi la un program "de valorificare a aptitudinilor".

De asemenea, Adrian Năstase a fost evaluat psihologic, iar comisia a reţinut că nu are nevoie de consilier.

"Personalitate structurată, cu nivel înalt de coeziune. Adaptare matură, obiectivă, bazată pe un sistem de valori social morale generale. Este orientat spre certitudinea pe care o oferă ordinea deja stabilită. Valorifică trecutul", se arată în evaluarea specialiştilor de la Jilava

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite