Miron Cozma, dezvăluiri despre Mineriade: „Am vrut să-l împuşc pe Iliescu la Cotroceni, în 1991”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miron Cozma, Foto: Mediafax
Miron Cozma, Foto: Mediafax

Miron Cozma, condamnat pentru rolul jucat în Mineriadele din 1990 şi 1991, a făcut dezvăluiri la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

Fostul lider sindical din Valea Jiului a vorbit despre culisele Mineriadelor de la începutul anilor 1990 şi a mărturisit că îşi pusese în gând, la vremea respectivă, să-l împuşte pe preşedintele Ion Iliescu la Palatul Cotroceni.

Miron Cozma a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Ion Iliescu l-a graţiat în ultimul an al mandatului său de preşedinte al României, însă decizia de graţiere a fost revocată în urma protestelor societăţiii civile.

Invitat la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, acesta a atins şi subiecte mai sensibile, precum cele ale Mineriadelor.

Miron Cozma a spus că nu este vinovat de căderea guvernului Roman şi l-a acuzat pe Ion Iliescu de moartea a 48 de mineri.

„Petre Roman a căzut în plasa lui Ion Iliescu. Eu de-aia spun că l-a prostit Iliescu în 1991. Petre Roman trebuia să cadă printr-o mişcare de stradă. Ca să redevină prim-ministru, ieşise Bogdan Hossu, Cartel Alfa şi făcuseră marşuri la Bucureşti împotriva guvernului. (…) Eu am avut 48 de mineri împuşcaţi cu gloanţe de război la Cotroceni şi la Guvern.

De ce nu vorbeşte nimeni despre acest lucru? Eu l-am «arestat» pe Iliescu la Cotroceni. Mi-a împuşcat minerii şi nu vorbeşte nimeni despre asta! (…) Am vrut să-l împuşc pe Iliescu la Cotroceni în 1991! Mi-a propus să fiu ministru de Interne şi chiar în locul lui Roman prim ministru. Să zică merci lui Dumnezeu că-s credincios, că-l împuşcam!”, a declarat Miron Cozma.

Află pe Click! mai multe detalii despre condamnările lui Miron Cozma

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite