Ministrul Muncii: Pragul pentru subvenţia la căldură va fi de 786 de lei pe membru de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a anunţat duminică creşterea venitului minim pe membru de familie la subvenţia la căldură, de la 615 lei la 786 de lei.

Lăzăroiu a explicat că Guvernul va elimina subvenţia de la bugetul de stat de 350 de milioane de lei, fiind păstrată doar suma de 120 de milioane de lei care reprezintă ajutoarele la încălzire pentru persoane vulnerabile.

Schimbări faţă de anul trecut:

  •  330.000 de familii vor beneficia de subvenţie, faţă de 200.000 anul trecut.

  •  Pragul maxim pentru care se acordă subvenţia creşte de la 615 lei la 786 de lei.

  •  Persoanele care aveau venit pe membru de familie de până la 615 lei primeau 10% subvenţie. Anul acesta, cei cu venit între 615 şi 786 vor primi 5%. Doar pentru persoanele singure acest prag va fi de 1.082 de lei, ajutorul fiind de 10% din factură.

  •  Vor fi verificaţi 60% dintre cei care depun dosare la primărie, iar aceştia vor fi aleşi aleatoriu de către minister. Până în prezent erau verificat doar 3% dintre cei care depuneau cerere de subvenţie.

"Se va elimina subvenţia la gigacalorie care a fost acordată de la bugetul de stat. Iarna trecută statul baga în buzunarul fiecărui român 750 de lei şi la bogat şi sărac pentru încalzire prin acea subvenţie. Şi de la stat şi de la buget local primea şi notarul şi pensionarul. În plus cei vulnerabil mai primeau încă 650 de lei ajutor de încălzire, deci în total 1.350 de lei pentru încălzire. Anul acesta dăm doar celor care au nevoie, nu tututor. Vorbim de 140.000 de familii care sunt racordaţi la CET. 200.000 erau anul trecut vulnerabili, numărul va creşte la 330.000, e o estimare pe care am făcut-o be baza datelor existente", a declarat Sebastian Lăzăroiu.

Ministrul Muncii a recomandat primăriilor să renunţe şi ele la subvenţie şi să-şi îndrepte fondurile spre persoanele sărace.

Braşov: Subvenţia la căldură, bomba cu ceas din facturi

Ploieşti: Cât ne va costa căldura la iarnă

Subvenţia pentru căldură va fi eliminată / Facturile, cu 60% mai scumpe

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite