Marian Petrache va ajunge în faţa procurorilor DNA pentru coruperea alegătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Petrache este suspectat de coruperea alegătorilor FOTO Dorin Constanda
Marian Petrache este suspectat de coruperea alegătorilor FOTO Dorin Constanda

Parchetul de pe lângă judecătoria Buftea şi-a declinat competenţa în dosarul care îl viza pe liderul PNL Marian Petrache pentru coruperea alegătorilor din 5 iunie, astfel că acesta va fi cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Pe 11 iunie, la o săptămână de la alegerile locale, poliţistii din Ilfov s-au autosesizat şi au făcut cercetări in rem după ce în presă a apărut o înregistrare potrivit căreia Petrache ar fi dat indicaţii în ziua alegerilor locale pentru a fi aduşi oameni la vot.

În timpul anchetei făcute de procurorii din Ilfov, aceştia au descoperit suspiciuni de săvârşirea unor infracţiuni care sunt de competennţa procurorilor DNA.

Potrivit înregistrării care a apărut în presă, liderul PNL ar fi dat indicaţii în ziua alegerilor locale pentru ca 6.000 de oameni să fie aduşi cu maşinile la vot.

Petrache a comentat înregistrarea apărută în presă, afirmând că nu a greşit cu nimic, ci era o „strategie de campanie”, iar dacă Parchetul va găsi nereguli, va suporta consecinţele.

„Toate partidele sunt organizate pe aşa-zisele registre electorale sau registre de votanţi. Eu eram în campania electorală, mă întâlnisem cu colegii mei şi le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de încălcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbeşte de bani, iar eu îi spun: aveţi grijă, mare grijă, că dacă umblaţi cu bani, vă ia poliţia", a spus Petrache în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PNL Ilfov mai spunea că, dacă înregistrarea este făcută de „un cetăţean onest”, ar trebui să o preda Parchetului dacă se consideră că a încălcat legea, însă spune că are „sentimentul” că este o strategie folosită împotriva sa după câştigarea alegerilor din Ilfov şi încheierea protocolului cu PMP pentru majoritatea în Consiliul Judeţean.

„Nu vreau să mă încarc negativ. (...) Probabil că dacă nu semnam protocolul (cu PMP - n.r.) nu se deschidea. O să cerceteze. E foarte bine. (...) Parchetul mi se pare firesc să ia act şi să cerceteze. Şi mie îmi convine, pentru ca să nu rămân cu blamul că nu ştiu ce am făcut. Dacă descoperă Parchetul că eu am făcut ceva, suport consecinţele. Nu o să găsească, vă garantez", a conchis acesta.

„Trebuie să aduci 6.000 de oameni la vot”

Înregistrarea de la şedinţa PNL Ilfov, potrivit Digi24:

Marian Petrache: Trebuie să aduci 6.000 de oameni la vot. (...) Băi, ai 15 secţii de votare, hai să lămurim.

Membru PNL: Plecăm de aici cu maşinile?

Marian Petrache: Da.

Membru PNL: Dacă îi aducem cu maşinile, Poliţia ne va hăitui, ne vede o dată, de două ori, de trei ori. E periculos!

Marian Petrache: Poliţia nu zice nimic, nu va ţine cont de nimic în ziua alegerilor. Să nu fii cu bani, atâta tot. (...) Aşa, primul exemplu major e când azi am făcut manifestarea fără nicio autorizare, nu ne-a oprit nimeni. (...) M-au sunat de la Poliţie, de la Jandarmerie... Băi, regula e asta, vă opresc, vă dispersez, vă dau amendă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite