Video Marcel Ciolacu la Chișinău: Guvernul României contină să sprijine dezvoltarea Republicii Moldova „pe toate palierele”

0
0
Publicat:

Premierul României, Marcel Ciolacu, a subliniat sprijinul ferm și concret al țării sale pentru Republica Moldova în cadrul unei vizite oficiale la Chișinău, unde s-a întâlnit cu omologul său moldovean, Dorin Recean.

foto marcel ciolacu si dorin recean dand mana
Guvernul României contină să sprijine dezvoltarea Republicii Moldova FOTO X

Scopul principal al discuțiilor a fost întărirea colaborării bilaterale și susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

Cetățenii Republicii Moldova trebuie să aibă încredere că drumul lor către prosperitate, siguranță și dezvoltare va continua, iar România va face tot ceea ce ține de ea pentru a-l sprijini”, a declarat premierul Ciolacu. În cadrul vizitei, cei doi oficiali au participat la o ceremonie simbolică de donare a 20 de microbuze școlare, parte dintr-un program mai amplu susținut de România. Aceste donații, destinate sprijinirii educației în mediul rural din Moldova, reprezintă continuarea unei inițiative care a beneficiat de suport semnificativ din partea României în ultimii ani.

Educația este un domeniu cheie în parteneriatul dintre cele două țări, România oferind până în prezent zeci de mii de burse pentru elevii și studenții moldoveni. În acest an universitar, statul român a acordat 4.300 de burse studenților din Republica Moldova, iar acest sprijin va continua. În plus, Guvernul României a investit în renovarea și modernizarea a sute de grădinițe.

România s-a angajat, de asemenea, să contribuie la reabilitarea patrimoniului cultural moldovean, finanțând cu peste 2,3 milioane de euro restaurarea unei clădiri istorice din Chișinău.

Premierul Ciolacu a menționat și continuarea Acordului de 100 de milioane de euro dintre cele două guverne, care sprijină proiecte locale și investiții strategice, inclusiv în domeniul gestionării ordinii publice și al securității energetice.

În domeniul infrastructurii, premierul a punctat realizarea unor proiecte vitale, precum construcția podului rutier de la Ungheni și modernizarea podurilor existente peste râul Prut. În plus, sunt planificate noi proiecte de infrastructură care vor conecta și mai bine cele două țări, inclusiv construcția a patru noi poduri între România și Republica Moldova.

Vizita oficială a premierului român la Chișinău a avut loc într-un context de cooperare consolidată, însoțit de vicepremierul Marian Neacșu și alți membri ai guvernului român, demonstrând importanța acestei relații bilaterale strategice. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite