MApN: Reapar ştiri false cu privire la forţele aliate staţionate în România. Ministerul dezminte informaţiile privind deplasarea unor convoaie spre Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul mai subliniază că aceste activităţi de instruire au caracter curent, iar astfel de coloane de tehnică militară vor mai putea fi observate frecvent în aceasta perioadă. Foto MApN
Ministerul mai subliniază că aceste activităţi de instruire au caracter curent, iar astfel de coloane de tehnică militară vor mai putea fi observate frecvent în aceasta perioadă. Foto MApN

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) atrage atenţia, joi, că un nou fake news se răspândeşte pe reţelele de socializare. Un videoclip distribuit intens  în mediul online „acreditează ideea că un convoi de vehicule militare americane s-ar deplasa din România către Ucraina”, iar Ministerul dezminte această ştire falsă.

 „Vă semnalăm o nouă ştire falsă, postată pe diferite platforme online în România şi în alte ţări, care acreditează ideea că un convoi de vehicule militare americane s-ar deplasa din România către Ucraina. În filmarea pe care se bazează această dezinformare apar, într-adevăr, vehicule militare ale Armatei SUA. Acestea fac parte dintre cele dislocate de Regimentul 2 Cavalerie al SUA în Baza Mihail Kogalniceanu, la începutul acestui an”, informează MApN.

Ministerul atrage atenţia că vehiculele americane se deplasau pentru instrucţie în poligonul de la Babadag.

„Miercuri, 27 aprilie, vehiculele americane, însoţite, conform procedurilor naţionale, de autospeciale ale Poliţiei Militare a Armatei României, s-au deplasat către Poligonul Babadag în vederea executării unor şedinţe de tragere planificate anterior cu militari români şi aliaţi”, menţionează sursa citată.

Ministerul mai subniază că aceste activităţi de instruire au caracter curent, iar astfel de coloane de tehnică militară vor mai putea fi observate frecvent în aceasta perioadă.

„Activităţile de instruire desfăşurate de militarii ţărilor aliate dislocaţi în ţara noastră, în cadrul măsurilor de întărire a securităţii flancului estic al NATO au caracter curent, de aceea, astfel de coloane de tehnică militară, nu doar aparţinând SUA, ci şi Belgiei, Franţei, Italiei, Marii Britanii sau Portugaliei vor putea fi observate în mod frecvent pe timpul deplasărilor dintre bazele de staţionare şi facilităţile de instruire în comun”, mai notează MApN.

Ministerul reiterează totodată recomandarea de a verifica „ştirile apărute în spaţiul virtual ce prezintă un vădit caracter alarmist prin instrumentele puse la dispoziţie de către MApN în ceea ce priveşte informarea publicului atât pe site-ul oficial al instituţiei (în secţiunile "Comunicate de presă" şi pe platforma "InfoRadar, dedicată combaterii dezinformării, https://inforadar.mapn.ro/"), cât şi pe canalele oficiale din Social media”.

De asemenea, informaţii verificate şi actualizate cu privire la activităţile desfăşurate de militarii români şi aliaţi pot fi găsite şi pe paginile oficiale de Internet ale MApN şi ale marilor unitati din ţară, precum şi pe conturile deţinute în reţelele de socializare ale structuror militare participante.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite