Vasile Dîncu, despre prezenţa unor mercenari români în Ucraina: „Este o ştire falsă. Un procedeu propagandistic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Dîncu, ministrul Apărării foto: Facebook
Vasile Dîncu, ministrul Apărării foto: Facebook

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a dezminţit anunţul făcut de Rusia conform căruia în Ucraina ar fi prezenţi şi mercenari români.

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat că alături de militarii ucraineni luptă şi mii de mercenari străini, printre care s-ar afla şi aproximativ 1,500 de români.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale,  a declarat pentru Digi24 că acuzaţiile ruşilor sunt ştiri false şi fac parte dintr-un procedeu propagandistic.

„Este o informaţie falsă. Nu putem verifica dacă sunt cetăţeni străini în Rusia sau Ucraina. Nu putem şti cine a ajuns acolo şi cu ce scop. Noi ştim fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă. Este o informaţie pentru opinia publică nespecializată”, a explicat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării mai spune că ruşii încearcă să arate că au date foarte exacte ceea ce reprezintă un procedeu propagandistic.

„Este un procedeu propagandistic care se numeşte percepţia adevărului prin prezumţia datelor foarte exacte. E o incercare de a arăta că este o coaliţie mondială împotriva Rusiei şi de aceea nu reuşesc ei în Ucraina”, a mai precizat Dîncu.

Video: Digi24

 

Vă recomandăm şi: 

Zelenski: Trupele ruse au început bătălia pentru Donbas

Lanţul neglijenţelor care au trimis pe fundul mării crucişătorul Moskva

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite