MApN prezintă imagini din misiunea Forţele Aeriene Române în Slovenia, în sprijinul forţelor de intervenţie la dezastre | FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mapn interventie slovenia

MApN a prezentat, sâmbătă, imagini din misiunea Forţele Aeriene Române în Republica Slovenia, în sprijinul forţelor de intervenţie la dezastre. Pentru aeronavele Forţelor Aeriene Române este a treia misiune internaţională de acest tip, prima având loc în luna iulie a anului 2018, în Grecia, şi a doua în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord.

Ca urmare a unei hotărâri emise, în această dimineaţă, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, două aeronave C-27 J Spartan, configurate pentru stingerea incendiilor acţionează în sprijinul forţelor de intervenţie din Republica Slovenia, ţară afectată de incendiile de pădure manifestate în ultimele zile.

Aeronavele Forţelor Aeriene Române sunt deservite de aproximativ 30 de militari - piloţi, personal navigant şi personal auxiliar.

Pentru aeronavele Forţelor Aeriene Române este a treia misiune internaţională de acest tip, prima având loc în luna iulie a anului 2018, în Grecia, şi a doua în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord.

mapn interventie slovenia

Aeronavele C-27 J Spartan, configurate pentru stingerea incendiilor, care pot transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere, au acţionat, din 2017 şi până în prezent, şi pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din ţara noastră - în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite