MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Danemarca: au fost instituite controale temporare la frontiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controalele temporare la frontiere se înscriu în linia de măsuri privind fluxul migranţilor în Danemarca şi Suedia
Controalele temporare la frontiere se înscriu în linia de măsuri privind fluxul migranţilor în Danemarca şi Suedia

Controalele la frontiera danezo-germană rămân valabile până la data de 3 aprilie 2016. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie, anunţând că se pot înregistra întârzieri la transportul feroviar, maritim şi rutier (autobuze) din cauza obligativităţii verificării actelor de identitate ale pasagerilor.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Danemarca cu privire la decizia de prelungire a controalelor la frontiera danezo-germană până la data de 3 aprilie 2016”, se arată într-un comunicat emis sâmbătă de MAE.

În aceste condiţii, toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (ferryboat) şi terestre (rutiere şi feroviare) dinspre Germania în Danemarca trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil. 

Acest lucru este valabil şi pentru cei care tranzitează Danemarca către Suedia. 

„Controalele temporare la frontiere se înscriu în linia de măsuri privind fluxul migranţilor în Danemarca şi Suedia. Autorităţile de la Copenhaga avertizează şi asupra riscului întârzierilor la transportul feroviar, maritim şi rutier (autobuze) din cauza obligativităţii verificării actelor de identitate ale pasagerilor”, se arată în documentul citat.

Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul autorităţilor daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca. 

În aceste condiţii, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se asigure că au în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei în Danemarca, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea site-ului www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite