Liviu Luca a fost acuzat de fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Luca
Liviu Luca

Prim-vicepreşedintele CNSLR Frăţia Liviu Luca (58 de ani) a fost pus sub învinuire astăzi de procurorii anticorupţie în legătură cu semnarea unui contract de management de către o societate a confederaţiei sindicale cu o firmă timişoreană privind preluarea în administrare a patrimoniului CNSLR.

Liviu Luca a declarat, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că a fost pus sub învinuire de către procurori în legătură cu acest contract, dar că nu înţelege care este de fapt învinuirea ce i se aduce.
El a precizat că firma confederaţiei sindicale a încheiat un contract cu o altă firmă privind managementul patrimoniului CNSLR-Frăţia. Luca a mai spus că printre clauzele contractuale este şi aceea ca firma CNSLR-Frăţia să aducă profit firmei timişorene.


Luca: “Nu văd nicio problemă”


Liviu Luca a arătat că nu înţelege unde este problema dacă există un contract stabilit între două societăţi. El a precizat că a fost întrebat de procurori dacă avea sau nu dreptul "să semneze".
“Sincer să fiu, nu înţeleg despre ce este vorba. Se încheie un contract de management între firma sindicatelor şi o altă firmă, cu obligaţia ca firma sindicatelor să aducă un profit, că-l scoate, că nu-l scoate, nu e treaba noastră. Nu văd care este problema”, a arătat Luca.

Averea incredibilă a sindicalistului Liviu Luca! Imagini inedite din elicopter cu domeniul petrolistului

Fapte de corupţie desprinse din dosarul lui Marius Petcu


DNA a deschis această anchetă la începutul lui 2011, după ce Marius Petcu, un alt lider al Sindicatelor, a fost arestat de procurorii DNA. Împotriva lui Liviu Luca, un alt sidicalist Victor Stan a depus o altă plângere penală.
Victor Stan consideră că prin încheierea contractului dintre CNSLR Frăţia şi o firmă din Timişoara prin care acestea vor administra patrimoniul CNSLR Frăţia, practic CNSLR Frăţia ar avea de pierdut.

Audiat în dosarul fugii lui Nicolae Popa

În septembrie 2010, Liviu Luca a fost audiat în calitate de martor de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu privind favorizarea lui Nicolae Popa. Numele lui Liviu Luca în ancheta privind fuga lui Nicolae Popa - condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie pentru păgubirea a 300.000 de investitori la FNI - este legat de un transfer bancar, cont pentru care era împuternicit să opereze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite