Jurnalistul Marius Buga, condamnat la închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi

0
Publicat:

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi de Judecătoria Târgovişte.

Marius Buga a fost corespondent Pro TV FOTO: Facebook
Marius Buga a fost corespondent Pro TV FOTO: Facebook

Decizia nu este una definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile. Instanţa l-a condamnat la doi ani de închisoare pentru fiecare dintre cei doi minori şi a contopit pedeapsa la doi ani şi 8 luni, scrie Agerpres.

"Condamnă pe inculpatul Buga Marius-Ionuţ, (...) ocupaţie - reporter, fără antecedente penale, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor (...) Condamnă pe inculpatul Buga Marius-Ionuţ, (...) ocupaţie - reporter, fără antecedente penale, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor (...) Constată că faptele deduse judecăţii sunt concurente. (...) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 (doi) ani închisoare la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită (24 luni /3 = 8 luni) urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare, ce se va executa în regim de detenţie", se arată în decizia instanţei.

De asemenea, instanţa a decis şi pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de doi ani a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Buga este obligat de instanţă să plătească celor doi minori daune morale de câte 10.000 de lei.

Instanţa a mai dispus înscrierea inculpatului Buga Marius Ionuţ în Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

La data când au fost comise faptele, Buga era corespondent ProTV. Reprezentanţii televiziunii au anunţat imediat după ce jurnalistul a fost reţinut că au aflat cu surprindere despre investigaţie.

"Condamnăm cu tărie orice acţiune imorală (...). Protecţia minorilor este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi!", se menţionează într-un comunicat transmis de postul tv la acel moment.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite