Judecătoarele care au anulat condamnarea lui Dinel Staicu au fost achitate în primă instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea de Apel Bucureşti. Foto: Aferpres
Curtea de Apel Bucureşti. Foto: Aferpres

Judecătoarele Liliana Bădescu şi Dumitriţa Piciarcă, care au anulat o condamnarea cu închisoare primită de omul de afaceri Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), au fost achitate joi de Curtea de Apel Bucureşti, potrivit News.ro. Decizia nu este definitivă.

Curtea de Apel a decis achitarea judecătoarelor trimise în judecată pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, dar este menţinut sechestru pe bunurile lor.

Curtea de Apel Bucureşti a mai decis ca în cazul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, implicată şi ea în acest caz, dosarul să fie judecat separat.

Potrivit DNA, la data de 22 februarie 2012, cele trei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti — Secţia I Penală au admis o o contestaţie în anulare depusă de Dinel Nuţu (fost Staicu) faţă de o hotărâre prin care, anterior, un alt complet al aceleiaşi instanţe îl condamnase definitiv la 7 ani închisoare, arată agerpres.

Potrivit agerpres, odată cu admiterea contestaţiei, cele trei judecătoare ar fi făcut mai multe falsuri prin atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, constând în aceea că au consemnat, în mod nereal, că obiectul tuturor dosarelor penale luate în considerare la invocarea autorităţii de lucru judecat a avut la bază aceeaşi sesizare, cu acelaşi conţinut, aceeaşi situaţie de fapt (cesiune de creanţe şi obţinerea de credite), acelaşi prejudiciu (107.175.372.000 lei, respectiv 80.536.563.000 lei), aceleaşi părţi, aceleaşi societăţi comerciale, acelaşi probatoriu, aceeaşi parte civilă (Banca Internaţională a Religiilor SA).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite