Înmormântarea lui Vadim Tudor. Fostul lider al PRM, îngropat după ce au fost lărgiţi pereţii cavoului
0Înmormântarea lui Vadim Tudor. Trupul fostului lider al PRM Vadim Tudor a fost condus, joi, pe ultimul drum, acesta fiind înmormântat la Cimitirul Ghencea Civil din Capitală. Sute de oamenii au participat la acest eveniment, dorindu-şi să-şi ia rămas bun de la Vadim.
UPDATE 14.45 În momentul în care sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor ar fi urmat să fie introdus în cavou, groparii au observat că sicriul era mai lung. Pentru a putea fi îngropat, a fost nevoie ca pereţii cavoului să fie lărgiţi, potrivit B1TV.
UPDATE 11.20 Trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor a ajuns la cimitir, acolo unde era aşteptat de sute de oameni.
Înmormântarea lui Vadim Tudor. Fanii Stelei, prezenţi
De asemenea, o parte din galeria echipei de fotbal Steaua Bucureşti s-a prezentat la cimitir pentru a-i aduce un omagiu fostului lider al PRM.
La cimitir se află şi militari din garda de onoare, dar şi fanfara care a cântat un marş.
Preoţii care oficiază slujba de înmormântare sunt acompaniaţi de un cor religios.
UPDATE 10.25 Joi dimineaţă, un sobor format din 16 preoţi a oficiat o slujbă religioasă, după care sicriul a fost scos din lăcaşul de cult, în aplauzele celor prezenţi şi care au scandat numele fostului lider al PRM: „Vadim! Vadim!”
Cortegiul funerar a trecut prin faţa Parlamentului, acolo unde s-a făcut o primă oprire, iar timp de câteva minute, preoţii au rostit o rugăciune.
Ulterior, cortegiul funerar s-a oprit în faţa casei lui Vadim Tudor unde s-a ţinut o mică slujbă.
Înmormântarea lui Vadim Tudor. „Tribunul“, plâns de sute de oameni
Sute de oameni au fost prezenţi, joi dimineaţă, la biserica „Sfântul Gheorghe cel Nou” din Capitală unde este depus trupul lui Corneliu Vadim Tudor, care a decedat luni la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei.
Aceştia vor să intre în lăcaşul de cult pentru a-şi lua rămas bun de la fostul lider al PRM, însă sunt nemulţumiţi de faptul că sunt ţinuţi în spatele unui gard de fier de către jandarmii care au înconjurat biserica şi nu îi lasă să intre decât în grupuri de câte zece persoane.
De asemenea, şi-au făcut apariţia şi doi bărbaţi îmbrăcaţi în cămăşi populare, veniţi de la Săpânţa. Unul dintre aceştia a început să plângă după ce jandarmii i-au sfătuit pe cei prezenţi să meargă la Cimitirul Ghencea acolo unde va fi dus sicriul cu trupul lui Vadim Tudor şi unde va avea loc slujba de înmormântare.
Printre cei care s-au prezentat la biserică se numără şi Ana Maria Păunescu, fiica poetului Adrian Păunescu, dar şi senatoarea Florina Jipa.
Vadim Tudor a murit la 65 de ani
Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.
Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, era scriitor, politician şi jurnalist. A fost fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi fost senator.