Înghesuială de avioane-spion pe cerul Deltei Dunării şi deasupra Marii Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
patrulare

Aliaţii şi-au crescut cadenţa misiunilor de supraveghere în zona Mării Negre. Astfel, în cursul zilei de luni, două avioane de spionaj ale SUA, o dronă RQ-4B a US Air Force, dar şi o aeronavă de supraveghere a Royal Air Force au acoperit în premieră aceleaşi zone simultan, iar mobilizarea NATO a continuat şi ieri.

În primul rând, vorbim de o aeronavă de recunoaştere electronică Lockheed EP-3E a US Navy care, luni, a plecat din Souda Bay, Grecia, şi a zburat deasupra Deltei Dunării. 

Apoi, cam în acelaşi timp, o dronă Northrop Grumman RQ-4B a USAF a plecat din Baza Sigonella din Italia şi, conform itamilradar.com, a zburat deasupra Mării Negre acoperind o suprafaţă puţin mai mare decât de obicei, survolând unele zone mai la est decât în ultimele misiuni. 

Totodată pe paginile de monitorizare a zborurilor a apărut şi un avion de cercetare şi alarmare îndepărtată (AWACS) de tip Boeing E-3A NATO, care a orbitat în estul României, inclusiv în zona Deltei Dunării. În fine, în paralel cu drona americană, zona Mării Negre a fost supravegheată şi de un avion Boeing RC-135W al RAF.

Nici ieri, avioanele de supraveghere ale Aliaţilor nu au stat departe de Delta Dunării. Concret, în jurul prânzului, în zonă au patrulat o aeronavă americană de recunoaştere maritimă Boeing P-8 Poseidon, un avion de supraveghere electronică Gulfstream G550 AEW al Aeronautica Militare, dar şi un Lockheed EP-3E Aries II american, care a avut misiuni de recunoaştere electronică. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite