Incident aviatic pe Aeroportul Băneasa. Un Boeing al Omni Air a suferit o defecţiune gravă la trenul de aterizare. Nu există victime, pista este închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un Boeing 767-300ER al companiei Omni Air a rămas pe pista aeroportului din Băneasa după ce trenul principal de aterizare din partea stângă a suferit avarii. Aeronava avea 68 de militari americani la bord, care au fost evacuaţi în suguranţă, astfel încât nu există persoane rănite. Pista Aeroportului Băneasa este închisă în acest moment în vederea efectuării investigaţiilor.

UPDATE 18.00: Reprezentanţii Aeroporturi Bucureşti au transmis, ulterior, o corecţie, precizând că la bordul aeronavei se aflau 68 de persoane (44 de pasageri, 24 de membri ai echipajului).

UPDATE 17.30: Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a emis o informare în care arată că aeronava Boeing aveaun „regim special” şi că a avut o defecţiune la trenul principal de aterizare.

„Pasagerii au fost evacuaţi în suguranţă. Nu s-au înregistrat răniţi. Echipajele aeroportului (pompieri, ambulanţă) au acţionat prompt, conform procedurilor specifice. O investigaţie este în derulare, fiind efectuată de AIAS. Pista de decolare-aterizare a aeroportului este închisă pentru NOTAM. Traficul comercial, care se desfăşoară pe aeroportul Henri Coandă, nu a fost afectat”, se arată în mesajul CNAB.

UPDATE: Aeronava Boeing avea la bord 80 de militari americani, potrivit Observatornews.ro.

Avionul, înmatriculat N423AX, a aterizat la ora 14:55 pe aeroportul Băneasa după un zbor de 5 ore şi jumătate de la Kabul, Afghanistan, transmite sursa citată.

După realimentare, Boeingul 767 urma să decoleze de la Băneasa spre Washington, DC.

Compania Omni Air, folosită de Statele Unite ale Americii la deportări şi repatrieri

Omni Air International este o companie aeriană charter din Statele Unite, cu sediul în Hangar 19, Aeroportului Internaţional Tulsa, Oklahoma. 

Este specializată în zboruri charter de pasageri şi în leasing. Omni Air este una dintre puţinele companii aeriene dispuse să coopereze cu departamentul de imigraţie din SUA, precum şi cu serviciile de executare vamală. Adesea, serviciile Omni Air au fost folosite de către guvernul SUA în deportări controversate.

În 2019, Omni Air a fost implicată în deportarea sau repatrierea a 163 de persoane. 

În 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus, Omni Air a obţinut 67 milioane de dolari de la administraţia Trump, precum şi un contract de 77,65 milioane de dolari cu Departamentul Apărării pentru „servicii de transport aerian charter internaţional”.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite