Încă un ostatic cu cetățenie israeliană și română a murit în Fâșia Gaza. Anunțul MAE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în urmă cu câteva zile s-a aflat că Tal Chaimi, unul dintre românii luați ostatici de teroriștii Hamas din Fâșia Gaza a murit, MAE anunță o nouă tragedie.

MAE Arhivă Adevărul
MAE Arhivă Adevărul

Autoritățile israeliene au transmis Ministerului Afacerilor Externe că o altă persoană cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatică în Fâșia Gaza, a murit.

„În prezent, o persoană cu dublă cetățenie, israeliană și română, se mai află ostatice în Fâșia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâșia Gaza“, anunță MAE.

Inbar Hayman Arhivă personală
Inbar Hayman Arhivă personală

Este vorba de Inbar Hayman, de 27 de ani, care a fost răpită de gruparea teroristă Hamas de la festivalul de muzică de la Re'im., potrivit Antena 3, care citează presa din Israel.

Când a simțit pericolul, a fugit de la petrecere cu doi prieteni. A fost prinsă însă de teroriștii care mergeau pe motociclete.

Tânăra era pasionată de artă și o artistă de graffiti. De asemenea, ea studiase cinematografia în liceu. 

Îl cunoscuse pe partenerul ei, Noam Alon, în urmă cu aproape doi ani, în timp ce studia Comunicare vizuală la Centrul Academic Wizo din Haifa. 

Recent, familia sa a fost anunțată că a murit în captivitate. Corpul lui Inbar este încă în posesia Hamas, potrivit presei din Israel.

La 13 decembrie, s-a aflat că Tal Chaimi, unul dintre românii luați ostatici de teroriștii Hamas din Fâșia Gaza, a murit.

Un mesaj postat pe "Forumul pentru ostatici și familii dispărute" a anunțat că Tal Chaimi, un locuitor de 41 de ani din Nir Yitzhak, despre care se crede că a fost răpit și reținut în Gaza, a fost ucis pe 7 octombrie.

În urma lui Tal Chaimi, cetățean român, au rămas soția și cei trei copii ai lor - gemeni în vârstă de nouă ani și un băiețel de șase ani, potrivit Times of Israel.

.Bilanțul atacurilor Hamas din Israel de la 7 octombrie este de 1.139 de persoane decedate, inclusiv aproximativ 700 de civili, circa 70 de străini și 36 de copii, conform informațiilor furnizate de AFP vineri.

Armata israeliană a avut nevoie de mai mult de trei zile de lupte violente pentru a redobândi controlul asupra zonelor atacate, scrie Agerpres. Ţara a fost îngrozită de acest atac împotriva civililor de o amploare şi o violenţă nemaivăzute de la înfiinţarea statului Israel, în 1948, şi însoţit de violenţe sexuale pentru investigarea cărora a fost declanşată o anchetă a poliţiei.

Pe 14 octombrie, autorităţile au anunţat un bilanţ de "peste 1.400 de persoane (...) ucise (...) de teroriştii Hamas". Pe 10 noiembrie, Ministerul de Externe a publicat o "estimare actualizată" potrivit căreia combatanţii Hamas "au asasinat cu sânge rece circa 1.200 de persoane" în Israel, fără a furniza mai multe detalii.

Numeroase trupuri au fost arse, între care şi familii întregi care au împărtăşit această soartă chiar în casa lor, sau mutilate oribil. Medicii legişti au avut nevoie de săptămâni pentru a identifica toate aceste cadavre şi, la 13 decembrie, au mai rămas doar cinci persoane date dispărute, între care patru israelieni, potrivit biroului prim-ministrului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite