Încă un bebeluş mort în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilanţul bebeluşilor morţi în incendiul de la Materniattea Giuleşti a ajuns la şase după ce un alt micuţ a decedat astăzi. micuţul suferise arsuri pe 40-50 la sută pe suprafaţa corpului.

Nou născutul a a suferit două stopuri respiratorii la locul accidentului şi a fost resuscitat. Micuţul a fost în permanenţă dependent de ventilaţia mecanică.

Directorul Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală, Dan Enescu, a declarat că din momentul în care a fost adus bebeluşul de la Maternitatea Giuleşti avea probleme grave pneumonale şi renale.

El a spus că aceste leziuni erau mult prea grave şi nu au putut fi rezolvate, amintind că bebeluşul fusese adus şi cu arsuri pe 40-50 la sută pe suprafaţa corpului, ale căilor respiratorii şi cu intoxicaţie cu monoxid de carbon.

"Este o perfomanţă că am ajuns la 27 de zile. acest copil a fost dintre cei resucitaţi. S+au făcut eforturi speciale pentru a-i rezolva problema pulmonară şi renală. Din nefericire nu am putut, leziunile au fost foarte grave. Avea arsuri pe 45 % din suprafaţa corpului, intoxicaţie de monoxid de carbon", a declarat  Dan Enescu, directorul Spitalului Grigore Alexandrescu.

Alţi cinci bebeluşi se află internaţi la terapie intensivă la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", iar starea lor este stabilă, potrivit directorului unităţii medicale, Dan Enescu.

În incendiul izbucnit în Secţia de terapie intensivă prematuri a Maternităţii Giuleşti pe 16 august, cinci nou născuţi şi-au piedut iniţial viaţa.

Drept urmare, asistenta medicală responsabilă cu supravieţuirea micuţilor a fost arestată preventiv, iar alte persoane au fost puse sub acuzare. Parchetul General a dispus începerea urmăririi penale faţă de şefului Secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, Adrian Ioan Toma, pentru neglijenţă în serviciu care a avut consecinţe deosebit de grave, dar şi faţă de unitatea sanitară, şi faţă de şeful Serviciului Tehnic de la maternitate, Vasile Dima.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite