În cazul nunţilor şi botezurilor nu este permisă cumularea numărului de invitaţi de la interior şi exterior VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat a menţionat că în perioada
restricţiilor autorităţile au constatat că au existat nunţi cu sute de
participanţi, reamintind cazul din Bihor.   FOTO Inquam Photos / George Calin
Raed Arafat a menţionat că în perioada restricţiilor autorităţile au constatat că au existat nunţi cu sute de participanţi, reamintind cazul din Bihor.   FOTO Inquam Photos / George Calin

Nu va fi permisă, în cazul nunţilor şi botezurilor, cumularea numărului de invitaţi de la interior cu al celor de la exterior, astfel încât să existe 400 de participanţi, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Astfel, în cazul nunţilor, botezurilor sau evenimentelor private, s-a decis extinderea numărului de persoane, la maxim 200de oameni, în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare. De asemenea, participanţii trebuie să demonstreze că sunt vaccinaţi, testaţi sau au trecut prin boală.

„Ei au cerut să facem o modificare pentru interior, în sensul în care să poată să folosească sălile de nunţi care există, pentru că multă lume acolo a rezervat. Acum, în exterior, într-adevăr este 70 (de persoane, n.r.) dar bănuiesc - şi o să discut cu colegii - că se aplică ceea ce este în interior şi pentru exterior. Dar în niciun caz nu este şi, şi. Unii au interpretat că dacă noi spunem: în exterior atâţia şi în interior atâţia, atunci facem o nuntă cu număr dublu, adică 400, şi punem afară 200 şi înăuntru 200”, a spus secretarul de stat.

În acelaşi timp, secretarul de stat a mai menţionat faptul că nu trebuie să existe o comparaţie între condiţiile în care se desfăşoară nunţile sau evenimentele private cu situaţia din cluburi. 

„La fiecare situaţie pe care o luăm, toată lumea vine şi se compară cu ea. Nu poţi compara mişcarea din cluburi şi ce se întâmplă în cluburi cu ce se întâmplă într-o nuntă organizată, stabilită, pregătită de ceva timp, unde oamenii sunt informaţi, pregătiţi. E o diferenţă. Nu putem compara o nuntă cu discoteca. Şi chiar dacă nu sunt, să spunem, diferenţe, nu poţi să dai drumul la tot deodată. Faci treptat şi faci o selecţie, la ce dau drumul prima dată, a doua oară, pe fiecare etapă. Altfel, pe această logică comparativă poate să vină cineva şi să spună: 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite