Ildiko Olasz, şefa şpăgarilor AC/DC, a fost schimbată din funcție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ildiko Olasz, şefa Agenţiei de Control şi Încasări Nădlac, a fost schimbată din funcţie după ce angajaţii săi au cerut şpagă de la AC/DC. În Vama Nădlac funcţionează, de ieri, un „telefon verde“ la care pot fi reclamate abuzurile. Această măsură va fi extinsă şi în celelalte puncte de trecere a frontierei.

Comisia de control de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a finalizat ancheta la Agenţia de Control şi Încasări Nădlac. Toţi controlorii de trafic care au fost în seara de 17 mai de serviciu pe sensul de ieşire din ţară au fost concediaţi.

Mai citeşte şi:

„Caracatiţa“ în care a intrat şpaga de la AC/DC

Aceştia sunt Adriana Bălan, Elisabeta Miuţescu, Kasimir Haliţchi şi Andreea Vlai, aceasta din urmă fiind nora unui fost procuror-şef de la Secţia Penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Vizată de control a fost şi şefa Agenţiei de Control şi Încasări Nădlac, Ildiko Olasz.

„În urma cercetărilor s-a decis desfacerea contractului de muncă pentru cei patru lucrători de la Agenţia de Control şi Încasări Nădlac, dar şi înlocuirea din funcţie a şefului Agenţiei de Control şi Încasare", a confirmat, pentru „Adevărul", directorul CNADNR, Dorina Tiron.
telefoane Anticorupţie

Ildiko Olasz locuieşte în Nădlac şi are una dintre cele mai frumoase vile din sat, construcţie ce rivalizează cu a altor angajaţi din vamă. Cu toate insistenţele noastre, Ildiko Olasz nu a dorit să facă niciun comentariu. Demiterile celor patru angajaţi care erau pe sensul de ieşire din ţară şi înlocuirea lui Olasz Ildiko din funcţie nu sunt singurele măsuri luate în urma scandalului declanşat de şpaga AC/DC.

Alţi opt angajaţi ai agenţiei care erau de serviciu în ziua respectivă au fost mutaţi la un alt punct pentru o perioadă de cel puţin 30 de zile. De asemenea, s-a introdus un telefon verde, 1234, care poate fi apelat la orice oră din punctul de control de la Nădlac. „În maximum jumătate de oră, va ajunge cineva acolo care poate clarifica situaţia reclamată", a spus şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, Ioan Maliţa.

Acesta a afirmat că telefonul verde va fi introdus şi în celelalte vămi din ţară. O altă măsură promisă de Maliţa sunt controalele inopinate din vamă, care-i vor prinde pe controlorii de trafic pe nepusă masa.

Şpaga AC/DC

La 17 mai, reprezentanţii trupei rock AC/DC au depus o plângere la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în care reclamă faptul că, la Vama Nădlac, li s-a cerut mită câte 50 de euro pentru fiecare dintre cele 29 de camioane care transportau echipament.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite