Grupul de Investigaţii Politice a sesizat CNATDCU în legătură cu teza de doctorat a Laurei Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de Investigaţii Politice a sesizat oficial Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) în privinţa tezei de doctorat a Laurei Kovesi.

Reprezentanţii Grupului de Investigaţii Politice (GIP) au depus peste o sută de pagini din lucrare care ar fi fost plagiate, identificate de softul antiplagiat iThenticate, potrivit News.ro.

GIP susţine că pe parcursul lucrării de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi există pasaje care se repetă identic şi că şefa DNA ar fi copiat inclusiv greşelile făcute de autorii lucrărilor originale.

Organizaţia condusă de Mugur Ciuvică mai susţine că la note şi în bibliografie apar lucrări în limba franceză, dar, potrivit CV-ului său, Laura Kovesi nu cunoaşte această limbă.

GIP a transmis Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi o listă a titlurilor lucrărilor publicate de Laura Codruţa Kovesi (inclusiv cu numele Lascu) anterior tezei de doctorat, precum şi articolele publicate de ea în revista Dreptul şi în Revista de drept penal.

Asociaţia anunţă că a transmis şi Universităţii de Vest din Timişoara, prin poştă, sesizarea privind plagiatul Laurei Codruţa Kovesi.

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost în 29 septembrie la Parchetul instanţei supreme, la două zile după înregistrarea de către procurori a autodenunţului său, în care a susţinut că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport astfel încât acesta să arate că teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi nu este un plagiat, el susţinând că raportul a fost ”scris în Guvernul României”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite