Greva de avertisment de la metrou a fost anulată de instanţă. Sindicalist: Greva generală merge înainte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greva la metrou a fost anulată de instanţă
Greva la metrou a fost anulată de instanţă

Metrorex a anunţat luni că Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment declanşată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) în 15 noiembrie. Sindialiştii de la metrou spunt totuşi că greva generală va fi declaşată miercuri.

UPDATE Decizia Tribunalului Bucureşti, de a declara nelegală greva de avertisment de săptămâna trecută, nu a determinat sindicatele să renunţe la greva generală de miercuri, 21 noiembrie (orele 4.00-16.00). Aceasta rămâne valabilă.

Cu toate acestea sindicaliştii nu fac niciun pas înapoi. Ei vor recurge miercuri la grevă generală, a declarat pentru Digi24.ro Florin Crişu, consilier al preşedintelui Sindicatului de la metrou, Ion Rădoi.

Programată pentru miercuri, greva generală va fi organizată, a spus el. Nu spune nicăieri că dacă greva de avertisment a fost declarată nelegală, aceasta trebuie reluată şi nu se poate trece la la cea generală, spune el. Singurele schimbări pot interveni dacă se ajunge la o înţelegere cu Metrorex, însă nu sunt semne şi lipsesc negocierile, spune el. 

Ştirea îniţială

Potrivit instanţei, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat Legea dialogului social.

Instanţa „constată nelegalitatea declarării şi declanşării grevei de avertisment in data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA“.

Conducerea Metrorex îşi manifestă disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social şi face apel la angajaţii săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor la timp şi în siguranţă este prioritară, a transmis compania.

 Ce anunţa Metrorex săptămâna trecută

"În urma intervenţiei administraţiei, precum şi a interpretării Legii 62/2011, nu a fost însuşită ideea că activitatea metroului este o activitate continuă, aşadar suntem nevoiţi să amânăm greva propriu-zisă cu minim două zile. Astfel, Consiliul General USLM a fost întrunit şi a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă prin greva generală începând cu ziua de miercuri, 21.11.2018, între orele 4:00 - 16:00, pe perioadă nedeterminată", anunţa USLM săptămâna trecută.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite