Gigi Becali, circ la Înalta Curte de Casaţie în dosarul “Valiza”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un monolog în faţa camerelor de luat vederi, Becali s-a luat de procurorul DNA care l-a trimis în judecată. Judecătorii au mai dat un ultim termen pentru că una dintre inculpatele din dosar nu a putut veni la instanţă şi dorea neapărat să se apere singură în faţa instanţei.

Gigi Becali şi-a amânat plecarea în Olanda odată cu Steaua pentru a fi prezent miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Era ultimul termen de judecată în dosarul „Valiza”, iar finanţatorul clubului de fotbal îşi pregătise pledoaria finală. După ce unul dintre martori a ţinut să facă unele precizări în faţa instanţei, completul a dat un nou termen, pentru 6 martie, când avocatul Florentinei Ciul a cerut un nou termen deoarece clienta sa vrea neapărat să se apere singură în faţa instanţei. După ce a fost prezentă la fiecare termen de judecată, de această dată ea nu a putut veni deoarece urmează să nască.

La ieşirea din sală, Gigi Becali a făcut un adevărat circ, în care l-a infierat pe procurorul DNA care l-a trimis în judecată în cazul “Valiza”. El a făcut referire la legea 27 din 2002, care se referă la corupţia activă în sistemul privat. Legea prevede că mită este atunci când se oferă bani pentru a nu-şi îndeplini obligaţiile contractuale sau de serviciu.  „Domnu’ procuror, adică dacă îi dau bani ca să piardă meciul, nu ca să câştige meciul. Ei, ce-ai făcut dumneata, domnu’ procuror? Ai făcut că ne-ai plimbat pe-aici pe noi toţi, şi pe jucători, şi pe judecători şi mi-ai mai şi luat 1,7 milioane pe care mi i-ai ţinut cinci ani”, a spus Becali la ieşirea din sala de judecată.

Becali, cu Loganul spre casă


În stradă, în faţa Înaltei Curtţi de Casaţie şi Justiţie, Gigi Becali şi-a continuat reprezentaţia. S-a apucat să dirijeze circulaţia blocată tot din cauza lui. Bine dispus, latifundiarul a plecat pe joss pre hotel Intercontinental, unde s-aurcat într-un taxi Logan. Pe drum a fost aclamat de unii trecători, dar şi înjurat de alţii, nemulţumiţi că traficul a fost blocat din cauza lui.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Gigi Becali că în mai 2008, ar fi incercat să-i stimuleze cu 1,7 milioane de euro pe jucătorii de la Universitatea Cluj pentru ca aceştia să câştige meciul cu CFR Cluj de care depindea deciderea campioanei României la fotbal. În dosar mai sunt judecaţi Victor Piţurcă, dar şi Teia Sponte, pe atunci vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie la Steaua.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite