Gică Popescu s-a întors la penitenciarul Rahova. Fostul internaţional a participat joi la înmormântarea tatălui său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu a ieşit din închisoare pentru 24 de ore FOTO Adevărul
Gică Popescu a ieşit din închisoare pentru 24 de ore FOTO Adevărul

Fostul internaţional Gheroghe Popescu s-a întors vineri dimineaţă la Penitenciarul Rahova. Acesta a primit o permisie de 24 de ore pentru a participa la înmormântarea tatălui său, la Calafat. Constantin Popescu, tatăl lui Gică Popescu, a murit în urma unui infarct în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 72 de ani.

Alături de Gică Popescu au fost Hagi, Crăciunescu şi Geolgău. „I s-a întâmplat acestui om într-un scurt timp tot ce poate fi mai rău pe lume, adică el îşi pierde libertatea şi apoi îi moare una dintre cele mai scumpe persoane din viaţa sa. El a avut puterea să domine un vestiar întreg, numai noi în România nu vrem să-i recunoaştem, un vestiar în Spania într-o zonă cu mari fotbalişti, numai noi, din păcate, nu avem în România capacitatea asta să ne apreciem valorile. Asta e viaţa”, a spus Crăciunescu.

Gică Popescu a ajuns joi, în jurul orei 8.00, la casa părinţilor săi din Calafat, unde se află sicriul cu trupul neînsufleţit al tatălui său, după ce a trecut înainte pe la Poliţia din localitate.

Popescu ar fi putut primi maxim 5 zile de permisie
 
Potrivit legii, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pentru participarea persoanei condamnate la înhumarea soţului sau soţiei, unui copil, părinte, frate sau soră ori bunic sau bunică. În acest caz, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pe o durată de cel mult cinci zile.
 
Gică Popescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile de închisoare în dosarul „Transferurilor”. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Meme Stoica, Victor şi Ioan Becali, Cristi Borcea, George Copos, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu.

Popescu: „Am primit o pedeapsă, o voi ispăşi!”

Cu o zi înainte de alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal s-a dat verdictul din Dosarul Transferurilor. A fost nevoie de opt ani şi de 66 de termene pentru o soluţionare a cazului. După ce îşi vor ispăşi pedepsele, condamnaţii nu vor mai avea permisiunea de a se implica în fotbal încă doi ani.

Gheorghe Popescu a refuzat să fie graţiat şi a declarat că a primit o pedeapsă şi o va ispăşi. Nu am nevoie de aşa ceva în momentul ăsta. „Am primit o pedeapsă, o voi ispăşi, respect legea şi nu mă gândesc acum la aşa ceva. Am nevoie de multă linişte“, a spus fotbalistul. 

Potrivit Legii 546/2002, graţierea este măsura de clemenţă luată de preşedintele României, ce constă în inlăturarea, în total sau în parte, a executării pedepsei aplicate de instanţă ori în comutarea acesteia în una mai uşoară. Graţierea individuală se acorda la cerere sau din oficiu, dupa rămânerea definitiva a hotărârii de condamnare. Cererea de graţiere individuală se adresează preşedintelui şi poate fi facută de persoana condamnată, apăratorul ori reprezentantul legal al acesteia sau de soţul persoanei condamnate, ascendenţii, descendenţii, fraţii, surorile ori copiii acestora, precum şi de aceleaşi rude ale soţului persoanei condamnate.

Pe aceeaşi temă:

Judecarea contestaţiei lui Mihai Stoica, amânată pentru 23 mai: „Fac puşcărie degeaba” 

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, să amâne vineri, judecarea contestaţiei privind anularea pedepsei pentru 23 mai, judecarea contestaţiei depuse de Mihai Stoica.

Mihai Stoica în ofensivă. Managerul a contestat şi la Curtea de Apel Bucureşti pedeapsa primită în dosarul „Transferurilor”

Managerul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Mihai Stoica, a contestat şi la Curtea de Apel Bucureşti pedeapsa de trei ani şi patru luni primită săptămâna trecută în dosarul „Transferurilor”. Instanţa a stabilit ca termenul pentru judecarea contestaţiei în anulare să fie pe 21 martie. Aceasta este a doua cerere prin care managerul încearcă să scape de pedeapsa cu închisoarea.

Liga lui Mititica. Opt grei din fotbal, aruncaţi după gratii pentru corupţie

Cei mai puternici şi influenţi oameni din fotbalul românesc au ajuns după gratii. Judecătorii Curţii de Apel au fost necruţători chiar şi cu Gheorghe Popescu şi Jean Pădureanu, pentru care procurorii anticorupţie ceruseră la ultimul termen al procesului închisoare cu suspendare.

Graţierea lui Gică Popescu rupe România în două

Politicieni, oameni din fotbal, jurnalişti şi oameni de rând cer graţierea lui Gică Popescu, fost căpitan al echipei naţionale a României, în vreme ce mare parte a opiniei publice crede că „Baciul“ trebuie să-şi ispăşească pedeapsa. Specialiştii nu sunt de acord cu o graţiere, care ar arăta că persoanele publice sunt deasupra justiţiei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite