GALERIE FOTO Cum arată staţiile de metrou de pe magistrala 5 şi când se va putea circula

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistrala 5 FOTO Pro Infrastructura
Magistrala 5 FOTO Pro Infrastructura

Constructorul magistralei 5 este în grafic cu lucrările la staţiile de metrou şi speră că în 2018 bucureştenii vor putea circula cu metroul între staţiile Râul Doamnei-Eroilor.

Asociaţia Pro Infrastructură a făcut publice mai multe fotografii cu stadiul lucrărilor la staţiile de metrou de pe magistrala 5, după ce a vizitat şantierul.

Oficialii constructorului Astaldi se declară optimişti că termenul de final 2018 este fezabil, însă reprezentanţii asociaţiei sunt „precauţi şi rezervaţi cu acest termen”, potrivit Digi24.ro.

„După vizita avută vineri, 8 decembrie, când am văzut stadiul pe Magistrala M5 de metrou în staţiile Eroilor 2, Academia Militară, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei şi Valea Ialomiţei, ieri am avut un nou maraton de aproximativ 5 ore pe şantier, fotografiind restul staţiilor: Orizont, Romancierilor, Constantin Brâncuşi şi Râul Doamnei. De data aceasta am reuşit să discutăm şi cu doi importanţi oficiali ai constructorului principal (Astaldi) pe care i-am întrebat cum stau cu banii şi când finalizează lucrările. Ne-au comunicat că sunt mulţumiţi în acest moment de stadiul financiar şi că nu este o diferenţă mare între progresul fizic, în teren, şi cel financiar. Se declară optimişti că termenul de final 2018 este fezabil pentru ei din punct de vedere constructiv“, au scris pe Facebook reprezentanţii asociaţiei.

„În continuare noi suntem foarte precauţi şi rezervaţi cu acest termen, pentru că ştim că sunt mulţi paşi birocratici de trecut, cum ar fi licitaţia pentru semnalizare/automatizare (şi apoi execuţia propriu-zisă a acestui contract: hardware/echipamente cât mai ales reglajele complicate şi testele software) şi negocierile cu Bombardier pentru contractul de automatizare în staţia Eroilor. Blocajelor birocratice li se adaugă un volum imens de muncă rămas de executat, în special în staţiile mai întârziate (Râul Doamnei, Parc Drumul Taberei, Academia Militară sau Eroilor 2)“, au mai notat aceştia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite