Fraţii Caran şi liderul clanului Vancică, reţinuţi în urma percheziţiilor de marţi dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pecheziţiile se desfăşoară în Capitală. FOTO Arhivă Adevărul
Pecheziţiile se desfăşoară în Capitală. FOTO Arhivă Adevărul

Fraţii Caran şi liderul grupării Vancică au fost reţinuţi, marţi, după ce în decursul zilei au avut loc 40 de perchiziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Dâmboviţa. Percheziţiile au fost făcute într-un dosar în care Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus, în cursul lunii mai, începerea urmăririi penale faţă de 17 persoane, pentru cămătărie, spălare a banilor, şantaj şi tâlhărie.

UPDATE 18.10: Potrivit unor surse din Poliţie, printre cei ridicaţi, marţi dimineaţă, de anchetatori se numără Aurel, Emil şi Costel Răducanu, cunoscuţi în lumea interlopă ca "fraţii Caran", şi pe Licuţă Udilă, liderul clanului Vancică.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au sigilat pentru verificări aproximativ zece autoturisme de lux care ar fi fost lăsate gaj de persoanele care împrumutau bani de la aceştia. Unele dintre maşinile indisponibilizate de anchetatori erau conduse de cămătari şi au dat de bănuit în momentul în care poliţiştii şi procurorii au constatat că acestea nu le aparţineau lor, ci altor persoane, au precizat sursele citate.


40 de percheziţii se desfăşoară în marţi dimineaţă în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Dâmboviţa, potrivit unui comunicat al Poliţei Române. Acţiunea vizează patru grupări suspectate de tâlhărie, şantaj, cămătărie şi spălare de bani. Poliţiştii au indicii că suspecţii deţin în mod ilegal de arme de foc şi muniţii.

400 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., D.C.C.O.-I.G.P.R., B.C.C.O. Bucureşti, S.I.A.S. – I.G.P.R., D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa şi Buzău efectuează 40 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Ialomiţa şi Dâmboviţa. De asemenea, urmează să fie puse în aplicare 17 mandate de aducere privind persoanele învinuite, care vor fi conduse la sediul Poliţiei Sectorului 2, în vederea audierii.

Încă din luna noiembrie a anului trecut, poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Sectorului 2 D.G.P.M.B. şi mai mulţi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au urmărit activităţile claurile „Caran”, „Duduianu”, „Vancică” şi „Rinu”.

Suspecţii sunt bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de tâlhărie, şantaj, cămătărie şi spălare de bani, fiind obţinute şi indicii temeinice privind deţinerea de către aceştia în mod ilegal de arme de foc şi muniţii.

Mai exact, aceştia frecventau casinouri din Bucureşti, de unde îşi recrutau viitorii datornici, dintre clienţii localurilor, sumele de bani rulate în cadrul activităţii de cămătărie fiind de ordinul sutelor de mii de euro lunar pentru fiecare cămătar, iar dobânzile practicate ajungând deseori să depăşească sumele împrumutate.

În urma solicitării organelor de cercetare penală, Tribunalul Bucureşti a emis 40 de autorizaţii de percheziţie.
Acţiunea s-a efectuat cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi D.I.P.I..

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite