FOTO/ VIDEO Bilanţul inundaţiilor: 19 oameni morţi, mii de evacuaţi şi sute de gospodării distruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inundaţiile din ultimele zile au făcut victime în mai multe judeţe din ţară, numărul morţilor ajungând la 19 de persoane. Doar în noaptea de luni spre marţi, 14 persoane din Botoşani şi Suceava şi-au pierdut viaţa.

UPDATE 20.00 Prefectul de Neamţ, Mihai Arhip, a instaurat starea de alertă şi a dispus evacuarea a peste 11.000 de persoane din şapte comune şi un cartier al municipiului Roman, fiind aşteptată o creştere semnificativă a debitului râului Siret.

URMĂRIŢI AICI SITUAŢIA DRAMATICĂ DIN BOTOŞANI! Tributul apelor: 7 morţi, 10 mii de persoane evacuate şi 22 de localităţi distruse (GALERIE FOTO - VIDEO) Bilanuţul este provizoriu.

UPDATE 17.45 Constanța: Dunărea a inundat orașul Hârșova

În urma unei ploi torențiale dar și a creșterii cotelor Dunării, câteva străzi din Hârșova s-au umplut de apă. Locuitorii din zonele inundabile ale orașului au primit saci cu nisip pentru a se apăra de puhoaie.

UPDATE 17.36 VIDEO / O femeie din localitatea Pătrăuţi a leşinat în braţele premierului Emil Boc

Unei femei din localitatea suceveană Pătrăuţi a cărei casă a fost grav afectată de inundaţii i s-a făcut rău, luni după-amiază, în timp ce era vizitată de premierul Emil Boc, aceasta fiind ţinută şi ajutată să-şi revină de către prim-ministru.

UPDATE 17.23 Avertizările hidrologice ţin autorităţile în alertă

Inundaţiile au distrus mii de hectare arabile în judeţele Braşov şi Covasna şi au făcut adevărate ravagii în ţară. Avertizările hidrologice persistă şi în următoarele 48 de ore.

17.09 Botoşani: Urmările potopului de la Dorohoi( GALERIE FOTO)

La Dorohoi a plouat cu peste 100 de litri pe metru pătrat în noaptea de luni spre marţi. În cinci minute, jumătate de oraş era sub ape. Şase oameni au murit iar doi sunt dispăruţi. 890 de case sunt distruse şi 80 de drumuri blocate. 3500 de persoane au rămas pe drumuri.

UPDATE 16.39 Iaşi: Primăria strânge ajutoare pentru sinistraţi

Ieşenii sunt aşteptaţi la Centrele de Cartier şi la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni să doneze alimente neperisabile, obiecte de igienă, pături, saltele şi perne pentru persoanele afectate de inundaţiile din ultimele zile.

UPDATE 16.33 Blaga: Familiile aflate în zonele inundate vor primi ajutor 5.000 lei pentru fiecare persoană decedată

Ministrul Administraţiei şi Internelor,  Vasile Blaga a cerut astăzi, în mod expres, autorităţilor din judeţele afectate de inundaţii să convingă oamenii să nu stea în calea viiturilor. Familiile aflate în zonele inundate vor primi ajutor 5.000 lei pentru fiecare persoană decedată. Noaptea trecută au murit 14 oameni în judeţele Botoşani şi Suceava.

16.22 Inundaţiile din România, în presa internaţională

Presa internaţională scrie despre inundaţiile care au lovit România în ultima săptămână cauzând moartea a zeci de persoane, blocarea traficului rutier şi feroviar şi evacuarea a sute de persoane din locuinţele distruse de ape. 

UPDATE 16.15 Trei localităţi braşovene au fost inundate. Vezi aici ce au distrus puhoaiele

Ploile au făcut ravagii şi în localităţile braşovene Ungra, Comăna şi Caţa. Oamenii sunt disperaţi că toate culturile lor au fost distruse. În unele zone, apele au ajuns şi în curţile şi casele oamenilor.

UPDATE 16.10 Botoşani: Alertă maximă pe Siret: 13 localităţi în amonte de râu sunt evacuate. Barajul Bucecea dă să crape!

UPDATE 16.05 Băcăuanii, amenințați de noi viituri

UPDATE 15.43 Suceava: Prăpăd în urma inundaţiilor din Pătrăuţi

Zeci de case au fost luate de ape şi sute de hectare de teren agricol inundate după ce viitura a lovait localitatea ieri în jurul orei 17.00. Peste 60 de persoane sinisatrate stau sub acelaşi acoperiş în grădiniţa din localitatea Pătrăuţi.

UPDATE 15. 27 Râmnicu Vâlcea: Starea de sănătate a persoanelor lovite de fulger este stabilă

Starea celor două persoane lovite de fulger, luni seara, la o fermă viticolă situată pe Dealul Viilor, între localităţile Drăgăşani şi Prundeni, e stabilă.

UPDATE Ora 15.30 În Botoşani, localităţile de pe ambele maluri ale Siretului sunt evacuate

La această oră a aînceput evacuarea populaţiei din 13 localităţi de pe ambele maluri ale râului. La acumularea Siret se fac deversări controlate ca apele să nu rupă barajul. Puhoaiele venite din Ucraina ameninţă judeţul care este sub cod roşu pe Siret.

UPDATE 15.18 Botoşani: Să-i  ajutăm pe sinistraţi!

Crucea Roşie a pornit o colectă pentru cei care vor să dea o mână de ajutor celor loviţi de ape. Voluntarii de Cruce Roşie Botoşani au dus la Dorohoi primele ajutoare pentru un număr de 50 de sinistraţi.  Peste 250 de3 litri de apă, în jur de 100 de conserve şi 50 de pâni au fost distribuite dorohoienilor asupriţi de ape.

UPDATE 15.10 Alertă maximă în judeţul Suceava. La această oră populaţia este evacuată în opt localităţi din judeţul Suceava.

UPDATE 15.15 Alertă/ Cod roşu pe Siret: 3,5 kilometri de dig supraînălţat la Şendreni

Din cauza efectului combinat al deversărilor de la acumulările din amonte şi al remuului de pe Dunăre, hidrologii au instituit Cod Roşu pe râul Siret, segmentul Şendreni – Galaţi, avertizare ce presupune risc de viituri majore, cu ameninţare directă asupra siguranţei persoanelor şi bunurilor.

UPDATE 15.06 Buzoienii au trimis veste de salvare în zonele inundate

Un camion încărcat cu bărci şi veste de salvare au plecat la orele prânzului spre Botoşani, pentru a ajunge spre seară la colegii din Botoşani care intervin în localităţile inundate.

UPDATE 14.55 Pericol de inundaţii în tot judeţul Sibiu. Autorităţile au intervenit deja (FOTO)

Două comisii speciale monitorizează permanent râurile Olt şi Târnava Mare, unde nivelul apelor a crescut cu peste 4 metri.

UPDATE 14.36 Neamţ: Ploile pun în pericol culturile de cartofi şi ceapă

Micii fermieri şi grădinarii sunt disperaţi că ploile n-au încetat de două săptămâni, iar munca lor dispare sub ape. „De la atâta apă ceapa începe să putrezească în pământ, iar cartoful se mănează“, a spus Marian Darie în timp ce scoate apa care bălteşte în gospodăria sa din cartierul Ciritei.

UPDATE 14.35 Sectorul de cale ferată dintre Barboşi-Şendreni este acoperit de ape

Ruta CFR Galaţi-Barboşi-Tecuci a fost blocată temporar după ce Siretul a inundat în dreptul localităţii Şendreni linia de cale ferată. Astfel, trenurile care tranzitează porţiunea acoperită de apă vor fi direcţionate pe rute ocolitoare.

UPDATE 14.29 Mii de hectare de teren au fost inundate

Trei localităţi din judeţ au fost inuntae după ce apele au ieşit din matcă. În comuna Ungra au fost afectate 113 hectare de teren arabil, 313 hectare de păşune şi 44 de gospodării.

UPDATE 14.08 Cod roşu de inundaţii pe râurile Siret, Prut, Jijia şi Râul Negru

Hidrologii au emis marţi avertizare de cod roşu pe mai multe sectoare ale râurilor Siret, Prut, Jijia şi Râul Negru, aferente judeţelor Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Galaţi şi Covasna. Averizarea este valabilă până miercuri.

UPDATE 14.02 Traficul feroviar este închis pe patru rute din nord-estul ţării

CFR SA informează că, din cauza inundaţiilor produse în ultimele 24 de ore, traficul feroviar între mai multe localităţi din nord-estul ţării a fost închis pe patru secţii de circulaţie.

UPDATE 13.51 Slobozia: Riscăm să asistăm la inundaţii similare celor din 2006
Dunărea a depăşit cu 28 de centimetri cotele de atenţie şi va creşte simţitor şi în zilele următoare.

UPDATE 13.49 Pagube de 2 milioane lei după inundaţiile din Uioara de Jos

Inundaţiile care au lovit săptămâna trecută localitatea Uioara de Jos au produs pagube de peste 2 milioane de lei. Patru familii încă nu se pot întoarce în casele lor deoarece acestea sunt în pericol să se prăbuşească.

UPDATE 13.39 Botoşani: Sinistraţi salvaţi prin acoperişul caselor de jandarmi

În unele locuri, apa a ajuns la streaşina casei, iar oamenii s-au ascuns în poduri. Pompierii au cărat toată noaptea sinistraţii cu bărcile spre locuri sigure.


UPDATE 14.28 Maramureş: Biserică din patrimoniul UNESCO, afectată de inundaţii

În urma ploilor torenţiale care au căzut duminică noaptea, biserica veche din lemn din localitatea Văleni, ce face parte din patrimoniul UNESCO, a fost afectată grav.

UPDATE 12.41 Vaslui: Alertă pe râul Prut

În două localităţi de pe Valea Prutului  zeci de oameni muncesc pentru a întări două diguri ameninţate să fie sparte de apă.

UPDATE 12.50 Alertă: Dunărea a luat în stăpânire Faleza/Află de aici care este prognoza pentru următoarea perioadă (GALERIE FOTO)

Mira din faţa Căpitănei Portului Brăila arăta o valoare de 679 cm şi o creştere de nouă centimetri pentru următorul interval. Apele fluviului au pătruns deja în zonele joase, creşterea faţă de ziua precedentă fiind evidentă. Circulaţia pe strada Împăratul Traian a fost restricţionată iar accesul în zona joasă a falezei, pe strada Danubiului se face doar pe riscul şoferilor.

UPDATE 12.36 Pericol de inundaţie !  Digul de la Cosmeşti nu a fost terminat

1500 de suflete, foştii sinistraţi din 2005, riscă să sufere din nou din cauza inundaţiilor. De vină e conducerea Romsilva, care, pentru terenul ocupat de dig într-o livadă cere de la Gospodărirea Apelor 3,5 milioane de lei.

UPDATE 11.54 Piteşti: Străzi acoperite de apă, după ploaia de aseară

Ploaia torenţială de aseară a provocat haos pe străzile din Piteşti. Perdeaua de apă care a căzut peste oraş a făcut ca traficul să se desfăşoare, în această dimineaţă, cu dificultate.

UPDATE 11.20 Dezastru în judeţul Suceava

4 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte două sunt dispărute, în timp ce sute de oameni au fost evacuaţi din calea apelor. 32 de localităţi au fost grav afectate de inundaţiile de aseară. 13 case au fost distruse, 936 avariate şi peste 402 au rămas izolate.

UPDATE 11.12 Arendașul Culiță Tărâţă este nemulţumit de digul IMB/Află de aici care este starea digului din Insulă

Cele 56 de mii de hectare de teren arabil din IMB şi recolta omului de afaceri Culiţă Tărâţă sunt pe punctul de a fi înghiţite de ape. Arendaşul Insulei a mobilizat, deja, 500 de oameni care patrulează zi şi noapte pe digurile ameninţate.

Codul galben de ploi abundente a fost prelungit pentru nordul şi centrul Moldovei şi pentru zona Carpaţilor Orientali / Boc se va deplasa în zonele afectate

Alertă/ Cod roşu pe Siret: 3,5 kilometri de dig supraînălţat la Şendreni


Premierul Emil Boc se va deplasa, după-amiază, în judeţele Botoşani şi Suceava, grav afectate de inundaţiile de luni seară, pentru a evalua situaţia din teren. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit până miercuri dimineaţă codul galben de ploi pentru nordul şi centrul Moldovei şi zona Carpaţilor Orientali.

Şapte persoane din judeţul Botoşani au murit, în noaptea de luni spre marţi, în urma inundaţiilor, iar bilanuţul este provizoriu.

Adolescentul în vârstă de 15 ani dat dispărut în urma inundaţiilor puternice de luni seară, din judeţul Botoşani, a fost găsit mort astăzi, în municipiul Dorohoi, bilanţul morţilor ajungând astfel la şapte.Jumătate din municipiul Dorohoi este sub ape. O viitură puternică este aşteptată astăzi la graniţa cu Ucraina unde Prutul a depăşit cota de pericol cu jumătate de metru. Oamenii şi-au baricadat casele cu saci de nisip şi şi-au făcut bagajele.

Peste 1.700 de oameni din judeţul Botoşani au fost evacuaţi din calea apelor. Mai multe localităţi din judeţ sunt afectate de inundaţii, situaţia cea mai gravă fiind în oraşul Dorohoi, unde sute de gospodării au fost acoperite de ape, localnicii afectaţi fiind evacuaţi de către pompieri şi jandarmi.

Apele au provocat pagube însemnate şi în judeţul Suceava. 52 de localităţi sunt afectate de inundaţii. Patru oameni au murit, luaţi de ape, alţi doi sunt dispăruţi şi aproape 300 de localnici au fost evacuaţi.

Inundaţiile au afectat 69 de locuinţe şi gospodării din comunele Valea Seacă şi Cristeşti, din judeţul Iaşi, iar un bătrân de 83 de ani, din comuna Belceşti, dat dispărut luni seară, a fost găsit mort.

În total, 19 persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din toată ţara. 7 oameni din judeţul Botoşani şi patru în judeţul Suceava au murit luni noapte. Zilele trecute şi-au pierdut viaţa încă două persoane din Suceava , o persoană din Iaşi, una din Alba, una din Bacău, două din Cluj, două din Vâlcea şi una din Vrancea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite