Fosta soţie a afaceristului Remus Truică, audiată la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Truică a fost citată la DNA
Irina Truică a fost citată la DNA

Irina Truică, fosta soţie a omului de afaceri Remus Truică, s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). La intrarea în sediul instituţiei, aceasta a precizat că nu ştie motivul pentru care a fost citată.

Irina Truică a ajuns la DNA în jurul orei 9.30, aceasta declarând la intrarea în sediul instituţiei că nu ştie în ce calitate a fost citată.

„Nu ştiu deocamdată, amestecul meu nu e niciunul (în dosarul privind creditele frauduloase de la BRD - n.r.). Nu sunt urmărită la fel ca dânsul (ca Remus Truică - n.r.), sunt prima dată aici'', spus Irina Truică.

Irina Truică a mai fost audiată în acest caz, pe 3 iulie, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) care au instrumentat iniţial cazul.

Aceasta a declarat atunci că a semnat, ca soţie a lui Remus Truică, un contract de credit de trei milioane de euro.

În acest caz se fac cercetări faţă de Lucian Cojocaru şi Remus Truică, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu penal şi complicitate la spălare de bani, Alexandru-Claudiu Cercel-Duca, Gabriela-Ştefania Gavrilescu, Dana Băjescu, Mihail Andrei Nanu, Elena Duhomnicu, Monica Ceauşu, Alice Monac şi Alexandru Lucian Anghelescu, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani.

A fost începută urmărirea penală şi în cazul lui Cristian-Relu Aparaschivei, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la înşelăciune, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. De asemenea, a fost începută urmărirea penală şi în cazul Cristinei-Gabriela Mazilu, Ioana-Irina Truică, Ilie-Marius Coconete, Ştefan Munteanu, Ionuţ Victor Nicoreşteanu, Niculae Ciumeti, Constantin Eugen Pop, Giorgiana Mirela Pop, George Gabriel Lişu şi S.N.E, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.

În cazul lui Andrei-Mihai Bejenaru, Dan-Octavian Harabagiu şi Marian Gheorghe, procurorii au început urmărirea penală pentru constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la înşelăciune şi complicitate la spălare de bani.

Sorin Roşca-Stănescu şi Adrian Sârbu sunt suspectaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani. 

În cazul Minolei-Alexandra Şerban şi Dumitru Diaconescu a fost începută urmărirea penală pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, complicitate la înşelăciune şi fals intelectual, în timp ce Dorin Cornal Drulă este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite