DIICOT a declinat la DNA dosarul acordării ilegale de credite de la BRD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul DNA FOTO Adevarul
Sediul DNA FOTO Adevarul

DIICOT a declinat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) dosarul privind acordarea ilegală de credite de la BRD, prin care s-ar fi produs băncii un prejudiciu de peste 43 de milioane de euro, în care sunt cercetate 30 de persoane.

Conform unor surse judiciare, anchetatorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au stabilit recent că procurorii anticorupţie sunt competenţi să cerceteze dosarul privind acordarea creditelor ilegale de către BRD.

Astfel, cauza a fost declinată la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru continuarea anchetei în acest caz.

Vineri, a fost chemat în faţa procurorilor anticorupţie omul de afaceri Remus Truică, cercetat în dosarul acordării ilegale de credite de la BRD, iar anchetatorii au decis să-i prelungească măsura controlului judiciar.

Procurorii DIICOT au instrumentat dosarul privind acordarea, în mod ilegal, a mai multor credite de către BRD. Între acestea se numără şi cel făcut de Elena Udrea, în valoare de aproximativ trei milioane de euro. În cazul fostului ministru al Turismului, DIICOT şi-a declinat competenţa, în 4 martie, şi a trimis dosarul la DNA.

DIICOT a anunţat, în 19 mai, că în dosarul privind acordarea ilegală de credite a fost începută urmărirea penală în cazul a 30 de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite