Fost notar public, condamnat la zece de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost notar public din Capitală a fost condamnat definitiv de Instanţa Supremă la zece ani de închisoare cu executare. El este acuzat că a întocmit şi a autentificat în fals contracte prin care au fost vândute imobile fără ca proprietarii să ştie despre aceste tranzacţii.

Magistraţii Curţii Supreme au decis definitiv, pe 18 martie, condamnarea fostului notar public Cornelia Roxana Oprescu la zece ani de închisoare cu executare pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals intelectual, se arată într-un comunicat al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit procurorilor, Cornelia Roxana Oprescu a întocmit şi autentificat în fals contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile „fără ştirea adevăraţilor proprietari şi luând în considerare declaraţiile necorespunzătoare realităţii date în faţa sa de falşi martori de identitate”.

În acelaşi dosar, Alexandru Pavel, Marian Aron şi Ion Aristiţa au fost condamnaţi definitiv la pedepse între zece ani de închisoare cu executare şi trei ani cu suspendarea executării pedepsei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite