Femeia jandarm prinsă cu droguri, cercetată disciplinar. Jandarmeria: „Oricine poate să cadă în ispită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia jandarm asupra căreia polițiștii au descoperit droguri este cercetată disciplinar. Sublocotenentul Andreea Cătălina Bumbac, fostă purtătoare de cuvânt a Jandarmeriei Române, este anchetată de polițiștii de la crimă organizată, dar și intern, de o comisie de control. 

Asupra femeii au fost descoperite maimulte plicuri cu praf alb. Sursa foto: arhivă
Asupra femeii au fost descoperite maimulte plicuri cu praf alb. Sursa foto: arhivă

La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, s-a dispus în regim de urgență ca o comisie de control să verifice toate aspectele legate de conduita profesională a ofițerului, de raporturile de muncă cu ceilalți angajați ai Brigăzii Speciale, pentru a identifica dacă au existat indicii care ar fi putut arăta un comportament care nu este în concordanță cu conduita și statutul unui cadru militar. De asemenea, din ordinul comenzii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, s-a dispus începerea procedurii disciplinare prealabile”, se arată într-un comunicat de presă trimis marți de instituție. 

MAI: „Oricine poate să cadă în ispită”

Reprezentanții Ministerului Afacerilor de Intrerne au declarat că, în ciuda eforturilor de a eradica această problemă a drogurilor, inclusiv cei care sunt în poziții de autoritate și responsabilitate nu sunt imuni la provocările și ispitele societății. 

„ Ministerul Afacerilor Interne are capacitatea de a identifica și aborda aceste cazuri, chiar și atunci când implică membri ai propriilor structuri. Asta demonstrează angajamentul Ministerului pentru integritate și respectarea legii, indiferent de rangul sau poziția persoanei implicate.  Ne reafirmăm, în mod transparent, așa cum am făcut-o de fiecare dată,  disponibilitatea de a oferi sprijin necondiționat instituțiilor statului român și ori de câte ori ni se vor cere informații care pot elucida astfel de situații, vom pune la dispoziție, în regim de urgență, toate datele solicitate”, se mai arată în comunicat. 

La acest moment, femeia este consiliată psihologic din partea specialiștilor din cadrul unității. În prezent, cazul este preluat de reprezentanții BCCO București, în vederea continuării cercetărilor. 

Reamintim,  femeia a fost oprită de polițiști pentru un control de rutină în timp ce se afla în trafic. A fost percheziționată, iar în geantă i s-au descoperit mai multe pliculețe cu o substanță albă, ce părea a fi cocaină. Tânăra ar fi spus că acele plicuri nu-i aparțin, ci sunt ale unei prietene care a rugat-o să le țină în poșetă. Femeia jandarm ar mai fi spus că nu știe ce se află în acele plicuri. 

Reacția Jandarmeriei Române 

Imediat a venit și o primă reacție din partea Jandarmeriei Române. „Confirmăm faptul că în data de 19.11.2023, în urma unui control de rutină în trafic, poliţiştii din cadrul Secţiei 18 au descoperit asupra unei femei jandarm substanţe susceptibile a fi interzise la deţinere. Menţionăm faptul că aceasta face parte din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Cazul a fost preluat de reprezentanţii B.C.C.O., în vederea continuării cercetărilor. Ne reafirmăm, în mod transparent, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, disponibilitatea de a oferi sprijin necondiţionat instituţiilor statului român şi ori de câte ori ni se vor cere informaţii care pot elucida astfel de situaţii, vom pune la dispoziţie, în regim de urgenţă, toate datele solicitate”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite