EXCLUSIV Cum a muşamalizat un ofiţer SRI tentativa de omor de la „Milion Dolars”, unde cântau Adi Minune şi Florin Salam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adi Minune şi Florin Salam, puşi sub învinuire pentru favorizarea infractorului şi pentru mărturie minicinoasă. Foto: Sever Gheorghe
Adi Minune şi Florin Salam, puşi sub învinuire pentru favorizarea infractorului şi pentru mărturie minicinoasă. Foto: Sever Gheorghe

Subofiţerul SRI Ştefan Corneliu a fost înregistrat în ”dosarul maneliştilor” când îl sfătuia pe şeful bodiguarzilor de la „Million Dolars” ce să declare la Parchetul Capitalei.

Procurorii au mai multe înregistrări ambientale cu manelistul Adi Minune, în care acesta vorbeşte despre tentativa de omor, la care a fost martor, şi în care este implicat Ionel Balint, zis Nuţulică, fiul lui Nuţu Cămătaru.

Fiul lui Nuţu Cămătaru, trimis la zdup

Acuzat de favorizarea infractorului Adi Minune cânta la restaurantul „Million Dolars”, la 19 septembrie, când un membru al clanului „Caranii” a fost înjunghiat în piept de fiul lui Nuţu Cămătaru, zis Nuţulică. La aceeaşi locaţie cânta şi Florin salam, acuzat în dosar de mărturile mincinoasă.

Subofiţerul, arestat pentru favorizarea infractorului

Plutonierul Ştefan Corneliu, subofiţer în cadrul UM 466- SRI, acuzat de favorizarea infractorului a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Bucureşti, în dosarul tentativei de omor de la „Milion Dolars”. Parchetul Capitalei a depus în instanţă o înregistrare telefonică dintre SRI-ist şi Nicu Ţîşi, şeful bodigurzilor de la restuarant.

Subofiţerul îl învăţa pe prietenul său ce să declare procurrilor cu privire la tentativa de omor calificat împotriva lui Marian Naca, zis Italianul. Sfaturile erau în sensul de a nu relata împrejurările reale ale comiterii agresiujnii şi numele persoanelor implicate. Judecătorul Ana Maria Trancă, cea care a decis arestarea prevetivă a angajatului SRI, a apreciat că, în cazul subofiţerului, „exigenţele societăţii cu privire la comportamentul său penal erau mult mai ridicate decât în cazul celorlalte persoane implicate.”

„Inculpatul avea toate datele, cât şi pregătirea concretă necesară pentru a realiza că însăşi omisiunea de a denunţa fapta organelor de cercetare penală are consecinţe grave nu numai în ceea ce priveşte situaţia sa (această omisiune fiind sancţionată din punct de vedere penal), dar şi posibilitatea organelor de urmărite penală de a stabili operativ adevărul într-o cauză privind o infracţiune deosebit de gravă”, mai arată judecătoarea Ana Maria Trancă.

Angajaţii restaurantului au curăţat sângele

Potrivit ultimilor date din ancheta procurorilor, la 19 septembrie 2010, Marian Naca, zis Italianul, „membru al clanului „Caranii” a fost bătut şi înjunghiat în burtă cu un briceag, în toaleta restaurantului „Million Dolars” din Capitală, de trei membri ai clanului „Cămătaru”: Ionel Balint, zis „Nuţulică”, George Apostol, zis „Buc㔺i de Florin Nicolae Drăguşin.Imediat după incident, unul dintre patronii localuilui, Ilie Viorel, le-a solictat angajaţilor –Adriana Niculescu, Ana Maria Arnăutu, Gheorghe Leonida Neagu şi Nicolae Daniel Răceanu-să şteargă toate urmele de sânge şi le-a spus ce să declare poliţiştilor veniţi la faţa locului.

Astfel, ospătarii, femeile de serviciu şi bodigurzii au declarat, în prima fază, că a fost vorba de un incident minor care a avut loc în faţa retaurantului. Ulterior, o parte dintre martori au recunoscut că patronul i-a ameninţat că-i dă afară de la serviciu dacă nu declară ce vrea el. Imediat după agresiune, tot persoanlul a fost mobilizat şi a curăţat toate petele de sânge din toaletă şi de pe mochetele din hol. Totuşi, criminaliştii au descoperit mai multe pete de sânge pe peretele scărilor care conduc spre toaletă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite